MotorolaYleinen

Motorolan tulevat Moto G84 5G- ja Moto G54 5G -puhelimet listattiin jo Motorolan virallisilla sivuilla – Julkaisu luvassa 1. syyskuuta

Motorola Moto G84 5G

Motorola on julkistamassa uusia älypuhelimia ensi viikolla. Kyseessä ovat ainakin Moto G54 5G sekä Moto G84 5G, jotka ovat listattuna Motorolan virallisilla sivuilla Intiassa. Nähtävästi tuotesivut ovat menneet julki liian aikaisin, sillä Moto G84 5G:n listaus on otettu pois, mutta Moto G54 5G on vielä nähtävillä.

Lisäksi Moto G84 5G:n vihjailusivu on avattu Flipkartin verkkokauppaan, jossa kerrotaan julkaisun tapahtuvan Intiassa ensi viikolla, eli 1. syyskuuta. Motorola ei näytä enää peittelevän puhelimesta mitään, mutta toisaalta useat vuodot aikaisemmin ovat jo paljastaneet lähes kaiken.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moto G84 5G -puhelimessa on 6,55 tuuman kokoinen pOLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on myös 1300 nitin kirkkaus, 10-bittiset värit, HDR10+ sekä integroitu sormenjälkilukija. Tehoista vastaa Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Puhelimen takaosassa on 50 megapikselin pääkamera f/1.88-aukolla sekä optisella kuvanvakautuksella. Toinen kameroista on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka toimii myös makrokuvaamiseen. Etuosassa on 16 megapikselin kamera. Moto G84 5G on saamassa lisäksi 5000 milliampeeritunnin akun sekä 30 watin pikalatauksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmäksi kerrotaan Android 13, joka on päivitettävissä Android 14 -versioon ja luvattuna on kolmen vuoden ajan tietoturvapäivityksiä. Muita Moto G84 5G:n ominaisuuksia ovat kuulokeliitin, stereokaiuttimet sekä IP54-luokituksen mukainen vedenkestävyys.

Motorola julkistaa puhelimen kolmessa väriversiossa, jotka ovat vaaleansininen Marshmallow Blue, tummansininen Midnight Blue sekä punainen Viva Magenta. Punaisessa värissä on vegaaninahkainen takapinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moto G54 5G -puhelimen listaus on nähtävillä Motorolan sivuilla edelleen. Puhelimesta on kuultu jo aikaisemmin paljon tietoja, mutta nyt saadaan vahvistus viimeisillekin yksityiskohdille. Moto G54 5G julkaistaan kolmessa väriversiossa, jotka ovat vihreä Mint Green, tummansininen Midnight Blue sekä sininen Pearl Blue.

Puhelimessa on 6,5 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus, 20:9-kuvasuhde sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista vastaa MediaTekin kehittämä Dimensity 7020 -järjestelmäpiiri. Kyseessä on nimellisesti eri järjestelmä kuin suomalaisen jälleenmyyjän listauksessa mainittu Dimensity 930. On kuitenkin hyvä huomata, että Dimensity 7020 on ainoastaan uudelleen nimetty Dimensity 930 -piiri.

Motorola Moto G54 5G / Kuva: Evan Blass

RAM-muistia on 8 tai 12 gigatavua sekä sisäistä tallennustilaa löytyy 128 tai 256 gigatavua. Muistikorttia tuetaan aina yhteen teratavuun asti. Akku on jopa 6000 milliampeeritunnin kokoinen ja sitä ladataan 30 watin teholla. Suomessa puhelimesta tulee todennäköisesti myyntiin 5000 milliampeeritunnin akulla varusteltu versio, jossa lataus rajoittuu 10 wattiin.

Kameroita on takaosassa kaksi kappaletta, jotka ovat 50 megapikselin optisesti vakautettu pääkamera sekä 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, joka toimii myös makrokuvaamiseen. Etuosassa on 16 megapikselin selfiekamera. Muita ominaisuuksia ovat Android 13, stereokaiuttimet, kuulokeliitin sekä roiskeveden kestävyys.

Moto G54 5G julkaistaneen samaan aikaan kuin Moto G84 5G, eli 1. syyskuuta. Kyseessä on Intian julkaisu, mutta puhelimia odotetaan myyntiin globaalisti. Puhelimien tarkat hintatiedot Suomessa ovat jo vuotaneet jälleenmyyjän toimesta. 

Lähde: Flipkart, Motorola Moto G54 5G -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola