MotorolaYleinen

Motorolan tulevista Edge-malliston puhelimista paljastui paljon uusia tietoja

Motorola valmistelee useiden uusien Edge-malliston puhelimien julkaisua globaalisti, sillä jo aikaisemmin on saatu kuulla tietoja neljästä puhelimesta. Puhelimien koodinimet ovat Berlin NA, Berlin, Kyoto sekä PStar, joiden varsin yksityiskohtaiset tiedot ovat vuotaneet luotettavan Evan Blassin toimesta. Blass on julkaissut Twitterissä listauksen, joka paljastaa puhelimien tiedot.

Uutuuspuhelimista kaikista parhaiten on varusteltu PStar-koodinimellä tunnettu puhelin, joka tullaan julkaisemaan tietojen mukaan laajasti globaalisti. Puhelimessa on kerrottu olevan suuri 6,67 tuuman Full HD+ -tasoinen näyttöpaneeli, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus sekä keskitetty etukameraa varten tehty reikä. Puhelimen tehoista pitäisi vastata Qualcommin kehittämä Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri, joten tämän hetken tehokkainta Snapdragon 888 -piiriä ei laitteessa nähdä. Motorola tulee tarjoamaan PStar-puhelimessa versiosta riippuen 6, 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorolan tulevien Edge-puhelimien tiedot. / Kuva: Evan Blass

Motorola PStart tulee saamaan myös kehittyneen kamerajärjestelmän, joka koostuu kolmesta kamerasta. Puhelimessa on 108 megapikselin tasoinen pääkamera sekä 16 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jolla voidaan kuvata myös makrokuvia. Kolmas kameroista on 8 megapikselin periskooppikamera, joka tarjoaa 5x optisen zoomauksen. Motorola on laittanut puhelimen etuosaan 32 megapikselin tasoisen etukameran, mutta Kiinassa laitteessa on vain 16 megapikselin etukamera. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat 4500 milliampeeritunnin akku, Android 11 -käyttöjärjestelmä, yksi kaiutin, näytönalainen sormenjälkilukija sekä Google Assistant -painike. Motorolan odotetaan tarjoavan puhelinta väreissä musta, valkoinen ja sininen.

Evan Blass on julkaissut myös listauksen Motorola Berlin -puhelimen teknisistä tiedoista. Luvassa on kaksi mallia, jotka ovat Berlin ja Berlin NA, joista jälkimmäinen on Pohjois-Amerikan markkinoille suunnattu. Kovin suuria muutoksia puhelimien välillä ei ole, vaikka toki jotain pientä on havaittavissa. Berlin NA saa suuremman 6,78 tuuman näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä keskitetty etukamerareikä. Globaalissa Berlin-versiossa on pienempi 6,67 tuuman näyttö, mutta muuten näytöt ovat samanlaisia.

Motorola tulee luottamaan Berlin-puhelimissa Qualcommin hiljattain julkaisemaan Snapdragon 778G -järjestelmäpiiriin, jonka rinnalla on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimet tarjoavat myös yhden kaiuttimen, 32 megapikselin tasoisen etukameran sekä Android 11 -käyttöjärjestelmän. Berlin NA -mallissa on 108 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Berlin-versio tulee saamaan 108 megapikselin pääkameran, 16 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 8 megapikselin tasoisen telekameran, jolla onnistuu 3x optinen zoomaus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevan Edge-malliston kaikista edullisin malli kantaa koodinimeä Kyoto, ja siinä on Full HD+ -tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella varusteltu näyttö. Näytössä pitäisi olla myös keskitetysti etukameraa varten tehty reikä. Tehoista kerrotaan vastaavan MediaTekin kehittämä Dimensity 720 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Motorola Kyoto tulee saamaan myös 32 megapikselin etukameran, suuren 5000 milliampeeritunnin akun sekä Google Assistant -painikkeen.

Motorola on varustellut puhelimen myös tarkalla 108 megapikselin tasoisella pääkameralla, jonka rinnalla on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Vuoto osaa kertoa Motorolan valmistelevan puhelimesta kahta väriversiota, jotka ovat Iron ja Cosmo.

Toistaiseksi Motorola Edge -malliston puhelimien tarkasta julkaisuajankohdasta ei ole tietoa, mutta todennäköisesti kovin kauaa niitä ei enää tarvitse odottaa.

Lähde: Twitter (Evan Blass)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola