OnePlusYleinen

Muotoilupatentti paljasti: OnePlus 10 Pro -puhelimeen suunniteltiin periskooppikameraa

OnePlus 10 Pro periskooppikameralla.

OnePlus julkaisi tammikuun alussa kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden OnePlus 10 Pro -huippupuhelimen, joka oli varusteltuna aikaisempaa erilaisemmalla kameramuotoilulla. OnePlus on myös hakenut puhelimelleen muotoilupatenttia Euroopassa, josta on paljastunut mielenkiintoinen yksityiskohta. OnePlus oli todellisuudessa suunnitellut puhelimeen hieman erilaista kameraa.

Muotoilupatentista löytyy kuvia, jotka ovat selvästi OnePlus 10 Prosta. Kuvissa ei ole kuitenkaan puhelimen lopullinen muotoilu, sillä OnePlus on nähtävästi tehnyt juuri ennen julkaisua muutoksia kameroihin. Kuvista nähdään selvästi OnePlussan suunnitelleen periskooppikameran käyttöä puhelimessa, jota ei ole aikaisemmin nähty OnePlussan laitteissa. Kamera-alueessa on esillä kulmikas kamerapaikka, joka yleisesti kertoo periskooppikamerasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Periskooppikameraa ei kuitenkaan Kiinassa julkaistussa OnePlus 10 Prossa nähty, vaan puhelimessa oli 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 8 megapikselin telekamera 3,3x optisella zoomauksella. Periskooppikamera olisi todennäköisesti tarjonnut vähintään 5x optisen zoomauksen, jollainen on nähty esimerkiksi Huawein ja Samsungin laitteissa.

OnePlus 10 Prota on odotettu pitkälti identtisenä myös Euroopan markkinoille kevään aikana, joten todennäköisesti periskooppikameraa ei tulla näkemään edes Euroopassa. Periskooppikameroiden saatavuus on ollut viime aikoina heikko, ja huhujen mukaan OnePlus on joutunut karsimaan ominaisuuden pois laitteestaan komponenttipulan takia. Alun perin OnePlus 10 Prohon huhuttiin periskooppikameraa, ja nyt muotoilupatentti vahvisti, että huhussa on ollut myös perää.

OnePlussalta on huhuttu tänä vuonna myös jonkinlaista OnePlus 10 Ultra -puhelinta, joka voisi kaikella logiikalla saada periskooppikameran. Yleensä ultra-puhelimet ovat olleet kaikista parhaimmin varusteltuja laitteita, mutta OnePlussalta sellaista ei ole vielä tähän mennessä nähty.

Tältä näyttäää Kiinassa julkaistu OnePlus 10 Pro.

Lähde: Euipo.europa.eu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus