SonyYleinen

Vuodot povaavat Sony Xperia 1 IV -puhelimeen merkittäviä uudistuksia – parannuksia kameroihin, lataukseen ja muotoiluun

Sony Xperia 1 III

Sonylta odotetaan kevään aikana uusia huippuluokan älypuhelimia, joista ainakin yksi olisi Xperia 1 IV, tai toiselta nimeltään Xperia 1 Mark 4. Useat lähteet kertovat nyt ensimmäisiä yksityiskohtia puhelimesta, joiden perusteella kyseessä tulee olemaan jälleen mielenkiintoisia huippuominaisuuksia tarjoava laite.

Weibossa julkaistujen tietojen mukaan Sony tulisi julkaisemaan Xperia 1 IV -puhelimen viimeistään toukokuussa. Viime vuonna Xperia 1 III -puhelin julkaistiin huhtikuussa, mutta sen myynti alkoi vasta elokuussa. Vastaava viive julkaisun ja myynnin aloituksen välillä voidaan nähdä myös tällä kertaa, sillä se on hyvin tuttua Sonylle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähteiden mukaan Xperia 1 IV -puhelimessa olisi Qualcommin tuorein Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka on toki täysin luonnollisesta. RAM-muistia tullaan näkemään 12 tai 16 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 256 tai 512 gigatavua. Sony on laittanut puhelimeen tietojen mukaan 5000 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata 45 watin teholla. Myös langaton lataus puhelimesta löytynee. Kyseessä olisi suuri parannus, sillä edeltäjässä oli 4500 milliampeeritunnin akku sekä 30 watin lataus.

Sony on saattanut myös uudistaa laitteen muotoilun, jos on uskomista vuotoja. Sony tulee yhden huhun mukaan edelleen luottamaan Xperia 1 IV -mallissa tuttuun kolmoiskameraan, joka koostuu kolmesta 12 megapikselin kamerasensorista. Ultralaajakulmakameran odotetaan olevan täysin sama kuin Xperia 1 III -puhelimessa, mutta pää- ja telekamerat saattavat saada päivityksen sensoreihin. Toisen huhun mukaan Sony saattaisi myös käyttää 50 ja 48 megapikselin sensoreita, mutta tiedot ovat hieman erilaisia eri lähteistä.

Twitterissä vuodoistaan tunnettu käyttäjä Anthony on myös todennut Xperia 1 IV -mallin olevan suuri päivitys verrattuna Xperia 1 III -puhelimeen. Hänen mukaansa laitteessa on uudet kamerat, nopeampi pikalataus sekä aikaisempaa parempi muotoilu. Tiedot kannattaa ottaa kuitenkin edelleen pienellä varauksella vastaan, mutta todennäköisesti ennen julkaisua tiedot tarkentuvat.


Lähde: Twitter (Anthony), Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony