OnePlusYleinen

OnePlus 10 Pro julkaistiin virallisesti Kiinassa – Suomessa puhelinta joudutaan vielä odottamaan pitkään

OnePlus 10 Pron väriversiot.

Oppon tytärbrändi OnePlus on tänään julkaissut Kiinan markkinoilla uuden OnePlus 10 Pro -lippulaivapuhelimensa. Oikeastaan julkaisua varten OnePlus ei ole jättänyt enää kuin virallisen hinnoittelun, sillä jo viime viikolla yhtiö paljasti laitteen muotoilun, tekniset ominaisuudet ja lisätietoja kameroista. Vaikka puhelin on nyt julkaistu, niin se ei ole tulossa vielä saataville globaalisti.

”OnePlus 10 Prossa on joukko uusia kameraominaisuuksia, jotka jatkavat ainutlaatuista kumppanuuttamme legendaarisen kameravalmistajan, Hasselbladin kanssa”, sanoi Pete Lau, OnePlussan perustaja. ”OnePlus 10 Pron toisen sukupolven Hasselblad Camera for Mobile -järjestelmä yhdistettynä huippunopeaan suorituskykyyn ja kaikkien aikojen nopeimpaan lataukseen OnePlus-älypuhelimessa tarjoaa tähän mennessä monipuolisimman lippulaivamme.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 10 Prossa on suuri kamera-alue takaosassaan, joka poikkeaa paljon siitä, mitä on aikaisemmin nähty. Puhelin on valmistettu alumiinikehyksestä ja lasipinnoista, joten materiaaleissa ei ole säästelty. Rakenteesta on tehty IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä. OnePlus 10 Pron kerrotaan olevan mitoiltaan 163 x 73,9 x 8,55 millimetriä, joten kyseessä ei ole ainakaan kompakti puhelin. OnePlus 10 Prosta on olemassa kaksi väriversiota, jotka ovat vihreä Emerald Forest ja musta Volcanic Black.

Puhelimen näyttö perustuu toisen sukupolven LTPO AMOLED -paneeliin, jossa on korkeintaan 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttö on kooltaan 6,7 tuumaa ja tarkkuus siinä yltää QHD+ -tasolle. OnePlus 10 Pron näytössä on kerrottu olevan kaksoisvärikalibrointi, mikä tarkoittaa, että sen näyttö on kalibroitu tuottamaan tarkat, luonnolliset värit kahdella eri kirkkaustasolla korkealla ja matalalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista vastaa Qualcommin tuorein Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa paljon suorituskykyä ja kehittyneet 5G-yhteydet. OnePlus 10 Prossa RAM-muisti perustuu LPDDR5-versioon ja tallennustila perustuu UFS 3.1 -standardiin. Puhelimesta on kolme muistiversiota, jotka ovat 8 + 128 gigatavua, 8 + 256 gigatavua sekä 12 + 256 gigatavua.

Yksi suurimmista panostuksista nähdään kameroissa, sillä OnePlus jatkaa yhteistyötä ruotsalaisen Hasselbladin kanssa. OnePlus 10 Pro on tarjoaa toisen sukupolven Hasselblad Camera for Mobile -järjestelmän. OnePlus on kertonut kamerajärjestelmän koostuvan 48 megapikselin pääkamerasta, 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta ja 8 megapikselin telekamerasta. Esimerkiksi ultralaajakulmakameralla voidaan ottaa kuvia erittäin laajalla 150 asteen kuvakentällä ja yksi ominaisuuksista on myös Fish Eye -toiminto. OnePlus 10 Pron etukameran tarkkuudeksi on kerrottu 32 megapikseliä.

OnePlus 10 Pro / Kuva: OnePlus

Puhelimen kameroihin on keksitty muutamia uusia ratkaisuja laadun parantamiseksi. Muun muassa OnePlus Billion Color Solution mahdollistaa Hasselbladin kanssa luonnollisen värikalibroinnin yli miljardissa värissä. Tämä tarkoittaa brändin mukaan, että OnePlus 10 Pro on ensimmäinen OnePlus-laite, joka on varustettu kamerajärjestelmällä, joka kuvaa värit 10-bittisenä. 10-bittisiä värejä tuetaan puhelimen kaikilla takakameroilla. OnePlus 10 Pro on varustettu 2. sukupolven Hasselblad Pro Mode -tilalla, jota kaikki kolme takakameraa tukevat ja joiden avulla jokainen voi ottaa kuvia 12-bittisenä RAW-muodossa Hasselblad Natural Color Solutionin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimen akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä tullaan tällä kertaa lataamaan Oppon latausratkaisuilla. OnePlus 10 Prossa ei ole enää OnePlussan tuttuja Warp-pikalatauksia. Lataus tapahtuu 80 watin tehoisella SuperVOOC-latauksella sekä 50 watin tehoisella AirVOOC-latauksella. Myös käänteisen langattoman latauksen kerrotaan olevan tuettuna. OnePlus toimittaa puhelimen mukana 80 watin pikalaturin. OnePlus 10 Pron muita vahvistettuja ominaisuuksia ovat X-akselinen värinämoottori, kaksoisstereokaiuttimet, Bluetooth 5.2, NFC, VoLTE sekä VoWiFi.

OnePlus 10 Pro / Kuva: OnePlus

Käyttöjärjestelmäksi OnePlus on kertonut Kiinassa Android 12 -käyttöjärjestelmään perustuvan ColorOS 12.1 -version. OnePlussan mukaan globaalisti puhelimessa ColorOS on vaihdettu ainakin nimen osalta OxygenOS 12 -käyttöliittymäksi. OnePlus on tämän osalta pettänyt lupauksensa, sillä OnePlus 10 -puhelimen kohdalla odotettiin suurempaa julkaisua käyttöliittymän osalta. Aikaisemmin OnePlus nimittäin kertoi suureen ääneen tuovansa alkuvuodesta uutuuspuhelimiinsa Oppon ja OnePlussan yhteisen käyttöliittymän.

Kiinassa OnePlus 10 Pron myynti alkaa 13. tammikuuta. Puhelin maksaa 8 + 128 gigatavun versiossa 4699 juania, 8 + 256 gigatavun versiossa 4999 juania ja 12 + 256 gigatavun versiossa 5299 juania. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 650 euroa, 692 euroa sekä 733 euroa.

OnePlussan mukaan puhelin julkaistaan myöhemmin tänä vuonna Euroopassa, Intiassa ja Pohjois-Amerikassa, mutta mitään tarkkaa aikataulua ei ole annettu. Raporttien mukaan julkaisu globaalisti saattaa mennä jopa maalis-huhtikuulle.

OnePlus 10 Pron tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,7 tuumaa, LTPO AMOLED, QHD+, 120 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
 • RAM-muisti: 8 tai 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 3.1)
 • Kamerat: Kolmoiskamera + salama / Hasselblad
  • Pääkamera: 48 megapikseliä
  • Ultralaajakulmakamera: 50 megapikseliä
  • Telekamera: 8 megapikseliä
 • Etukamera: 32 megapikseliä
 • Akku: 5000 milliampeerituntia,
  • Lataus: langallinen 80 watin SuperVOOC-lataus, langaton 50 watin AirVOOC-lataus, käänteinen langaton lataus
 • Käyttöjärjestelmä: ColorOS 12.1 ja Android 12
 • Mitat: 163 x 73,9 x 8,55 mm
 • Muuta: Stereokaiuttimet, Hasselblad-kamerat, Bluetooth 5.2, NFC
 • Värit: Musta (Volcanic Black) ja vihreä (Emerald Forest)

Lähde: OnePlussan materiaalit

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus