AndroidHMDNokia

Myös Suomessa toimitettu virheellisiä Nokia 6 -puhelimia

Nokia 6

Uutisoimme viime viikolla Venäjällä havaitusta ongelmasta, jossa virallisen jälleenmyyjän kautta oli toimitettu virheellisiä Nokia 6 -puhelimia asiakkaille. Nyt myös Suomessa on havaittu virheellisiä puhelimia.

Venäjällä on raportoitu, että HMD Global on toimittanut maahan virheellisiä Nokia 6 -puhelimia. Ongelma koskee puhelimista löytyvää virheellistä SIM-korttitelakkaa. Nokia 6 on Dual-SIM-puhelin, eli laitteessa on kaksi SIM-korttipaikkaa. Puhelimessa on tuki myös muistikortille, joka on toteutettu yhden SIM-korttipaikan kustannuksella. Nokia 6 -puhelimeen voidaan siis joko asettaa kaksi SIM-korttia tai yksi SIM-kortti ja muistikortti. Venäjällä toimitetuissa Nokia 6 -puhelimissa on törmätty ongelmaan, jossa puhelimeen ei voidakaan asettaa kahta SIM-korttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toimitetut puhelimet ovat versionumeroltaan TA-1021 ja myyntipakkauksesta löytyy tieto, että puhelin on Dual-SIM -versio ja myös itse puhelimessa on kaksi IMEI-numeroa. Ongelma löytyy itse puhelimen SIM-korttitelakasta, jossa on vain paikka yhdelle SIM-kortille sekä muistikortille. Korttitelakassa lukee myös molemmat IMEI-numerot, vaikka telakassa on paikka vain yhdelle kortille.

Nyt myös Suomeen on päätynyt näitä virheellisiä Nokia 6 -puhelimia. Ainakin Elisan kautta on toimitettu väärällä SIM-korttitelakalla varusteltuja laitteita. Myös ainakin yksi asiakas on saanut laitteen, jonka mukana on tullut Yhdysvaltain markkinoille tarkoitettu laturi, jota ei voi käyttää Suomessa.

Suomessa Nokia 6 -puhelinta myyvät virallisesti ainoastaan Elisa ja DNA, joihin molempiin olemme olleet tänään yhteydessä. Elisan kautta saimme tiedon, etteivät he ole vielä törmänneet vääriin SIM-korttipaikkoihin Suomeen toimitetuissa laitteissa, mutta esimerkiksi Elisa Palstalla yksi Nokia 6 -puhelimen jo saaneista on havainnut omassa puhelimessaan olevan vain yksi paikka SIM-kortille. Elisan mukaan jos virheellisiä SIM-korttipaikkoja havaitaan, niin asiakkaalle toimitetaan oikeanlainen virheellisen tilalle. Elisa vahvistaa myös, että tiedossa on yksi tapaus, jossa asiakkaan myyntipakkauksessa on ollut vääränlainen laturi. Myöskin tällaisissa tapauksissa asiakkaalle vaihdetaan Suomen markkinoille tarkoitettu laturi.

DNA:n mukaan tiedossa ei ole, että heille olisi tullut virheellisiä Nokia 6 -puhelimia. DNA kuitenkin huomauttaa, että kaikissa tilanteissa, jossa puhelin ei jostain syystä vastaa sen ominaisuuksia, on asiakkaan oltava yhteydessä ostopaikkaan.

Myös HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela kommentoi virheellisiä Nokia  6 -puhelimia toteamalla, että joissain ensierän toimituksissa on saattanut olla SIM-kelkka, joka on vain yhdelle SIM-kortille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme tietoisia, että joissain ensierän toimituksissa Nokia 6 on saattanut olla sim-kelkka, joka on vain yhdelle SIM-kortille. Laite muutehan on kuitenkin normaalisti dual-sim kuten pitääkin. Emme ole vielä törmänneet tähän Suomessa, mutta nyt tänään kuulimme asiasta ensimmäisen kerran kanavakumppanimme keskustelufoorumilta. Asia korjaantuu normaalisti asiakkaan olemalla yhteydessä jälleenmyyjään ja/tai valtuutettuun huoltoliikkeeseemme Suomessa”, kommentoi Korpela SuomiMobiilille.

”Tuohon laturi asiaan emme myöskään ole törmänneet kuin vasta nyt. Tätä ei ole tullut vastaan myöskään muilta markkinoilta. Asian kuntoon saattaminen tapahtuu samalla tavalla kuin yllä mainitussa”, Korpela jatkaa.

Päivitetty 10.8.2017 klo 13.00 (DNA:n vastaus yhteydenottoomme)
Päivitetty 10.8.2017 klo 15.00 (lisätty HMD Globalin Ossi Korpelan kommentti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android