AppleYleinen

Apple keksi jälleen ovelan keinon tietää tarkan sijaintisi – näin Apple selittää iOS 16.1 -päivityksen uutta puhtaan energian latausta

Apple toi eilen iOS 16.1 -päivityksen saataville maailmanlaajuisesti ja sen mukana saatiin myös muutamia uusia ominaisuuksia. Yksi näistä ominaisuuksista oli ”puhtaan energian lataus”, joka on herättänyt iPhone-käyttäjissä hämmennystä. Ominaisuus ei kuitenkaan ole saatavilla toistaiseksi Suomessa.

Puhtaan energian latausta Apple on nyt päättänyt selittää tarkemmin ja julkaissut tukisivun, jossa käydään sen toimintaa enemmän läpi. Puhtaan energian latauksen ollessa päällä ja kytkettäessä iPhone pistorasiaan, puhelin vastaanottaa ennusteen hiilidioksidipäästöistä paikallisesta sähköverkosta ja ajoittaa latauksen tapahtuvaksi puhtaamman energiantuotannon aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Keskeisessä roolissa toiminnallisuudessa on GPS. Ennuste määritetään puhelimen sijainnin mukaan, joten Apple on jälleen keksinyt uuden keinon, jolla voidaan tietää käyttäjien tarkka sijainti.

Toistaiseksi ominaisuus toimii vain Yhdysvalloissa, mutta se on oletuksena käytössä kaikissa iPhoneissa, joihin päivitetään uusin iOS 16.1 -käyttöjärjestelmä. Käyttäjä voi kuitenkin sammuttaa sen asetuksista ottamalla pois ”Lataa puhtaalla energialla” -kytkimen akkuvalikosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen mukaan puhtaan energian lataus toimii vain paikoissa, joissa käyttäjä viettää eniten aikaa ja lataa puhelinta säännöllisesti pitkiä aikoja, kuten kotona ja työpaikalla. Ominaisuus ei toimi, jos käyttäjän lataustottumukset ovat vaihtelevia tai käyttäjä on uudessa paikassa, kuten matkoilla.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple