OnePlusYleinen

Näin OnePlus Nord CE 5G eroaa OnePlus Nordista – selviä muutoksia rakenteessa ja teknisessä toteutuksessa

OnePlus Nord CE 5G ja OnePlus Nord

OnePlus on tänään esitellyt globaalisti uuden Nord CE 5G -mallinimeä kantavan älypuhelimen, joka on niin sanottu ”Core Edition”. OnePlussan mukaan puhelimeen on tuotu monet alkuperäisen Nord-puhelimen avainominaisuudet, mutta samalla hinnoittelua on pyritty hieman alentamaan.

Ulkoisesti molemmat puhelimet ovat varsin samanlaisia, vaikka valmistusmateriaaleissa onkin selviä eroavaisuuksia. Uusi Nord CE 5G on minimaalisesti suurempi, mutta samalla hieman ohuempi. Painoa laitteella on selvästi vähemmän, sillä Nord CE 5G painaa 170 grammaa ja Nord vastaavasti 184 grammaa. OnePlus hyödyntää uutuusversiossa muovista rakennetta myös takaosassa, kun OnePlus Nordissa on lasinen takaosa ja muovinen kehys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näytöissä ei ole kovin suuria eroavaisuuksia, sillä OnePlus Nord CE 5G:ssa on 6,43 tuuman näyttö ja Nordissa on 6,44 tuuman näyttö. Molemmissa malleissa näyttö perustuu Fluid AMOLED -tekniikkaan ja niissä on Full HD+ -tarkkuus ja 90 hertsin virkistystaajuus. Suurin ero näytössä nähdään etukamerareiässä, sillä viime vuonna OnePlus Nordissa nähtiin reikä kahta kameraa varten ja nyt Nord CE 5G:n näytössä on reikä vain yhtä kameraa varten.

OnePlus Nord CE 5G ja OnePlus Nord

OnePlus hyödyntää Nord CE 5G:ssa hieman karsitumpaa Snapdragon 750G -järjestelmäpiiriä, sillä alkuperäinen Nord tarjoaa Snapdragon 765G -järjestelmäpiirin. Kyseisten järjestelmäpiirien suorituskyvyssä ei ole suurta eroa, vaan molemmat ovat edelleen varsin vahvoja keskitason järjestelmäpiirejä. Molemmista puhelimista on myös useampia muistiversioita, jotka tarjoavat 6, 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 64, 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kumpikaan puhelimista ei pidä sisällään tukea microSD-muistikorttipaikalle. Äänentoisto on molemmissa myöskin vain yhden kaiuttimen varassa, joten stereoäänentoistoa ei löydy. OnePlus Nord CE 5G:n suurin uudistus on 3,5 millimetrin kuulokeliittimen paluu, jota ei Nord-puhelimesta löydy.

Kamerat ovat myös saaneet muutoksia, sillä nyt Nord CE 5G:ssä on kolmoiskamera Nord-puhelimen neloiskameran sijasta. OnePlus on laittanut Nord CE 5G:hen mukaan 64 megapikselin pääkameran, 8 megapikselin ultralaajakulmakameran sekä 2 megapikselin mustavalkokameran. OnePlus Nordissa on taasen optisella kuvanvakaimella varusteltu 48 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin syvyyskamera ja 2 megapikselin makrokamera. Uutuuspuhelimesta on poistettu siis makro- ja syvyyskamerat, mutta korvattu mustavalkokameralla. Etukameroita on Nord CE 5G -puhelimessa vain yksi 16 megapikselin tasoinen, kun Nord-puhelimessa niitä on kaksi, jotka ovat 32 ja 8 megapikselin tasoisia.

Myöskin akkuun on tehty muutoksia, sillä Nord CE 5G:ssa on suurempi 4500 milliampeeritunnin akku, ja Nord-mallissa on vain 4115 milliampeeritunnin akku. Molempia ladataan kuitenkin samalla 30 watin tehoisella pikalatauksella, eikä kumpikaan tue langatonta latausta. Muilta osin puhelimet ovat varsin samanlaisia.

Hinnoittelu on toinen osa-alue, jossa ero löytyy, sillä OnePlus Nord CE 5G:n hinta on saatu painettua edullisimmillaan 299 euroon, kun taasen OnePlus Nord maksoi uutena halvimmillaan 399 euroa. Alapuolella on vielä molempien laitteiden tekniset tiedot rinnakkain, joista eroavaisuuksia voi tarkastella.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus