OnePlusYleinen

Tiesitkö tämän? OnePlus Nord CE 5G -puhelimella on lähes identtinen kaksonen Kiinassa

Oppo Reno 5 K ja OnePlus Nord CE 5G

Tänään esitelty OnePlus Nord CE 5G on mielenkiintoinen tuote alemmassa keskihintaluokassa, mutta varmasti kovinkaan suurena yllätyksenä ei tule kyseessä olevan pitkälti uudelleen brändätty laite Kiinassa myynnissä olevasta puhelimesta. OnePlus on yksi kiinalaisen BBK Elektronicsin tytärbrändeistä, jonka alaisuudessa toimivat myös esimerkiksi OPPO, Vivo ja Realme.

Jo aikaisemmin OnePlussan on kerrottu lähentyneen vahvasti Oppon kanssa, sillä OnePlus ja Oppo yhdistivät vuoden 2020 lopussa tutkimus- ja tuotekehityksen saman katon alle. Myöskin OnePlus 9 -sarjan kohdalla nähtiin radikaali muutos, kun OnePlus luopui kotimarkkinoillaan omasta käyttöliittymästään ja siirtyi hyödyntämään Oppon kehittämää ColorOS-käyttöliittymää. OnePlus ja Oppo ovat tällä hetkellä hyvin läheisiä, joka näkyy myös uudessa Nord CE 5G -puhelimessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun tarkastellaan Oppon puhelinvalikoimaa Kiinan markkinoilla, niin silmiin pistää selvät samankaltaisuudet OnePlussan laitteiden kanssa. Viime vuonna julkaistut OnePlus Nord N10 5G– ja Nord N100 -puhelimet olivat uudelleen brändättyjä Oppon laitteita. Nyt myös OnePlus Nord CE 5G -puhelimelle löytyy hyvin pitkälti identtinen kaksonen Oppon valikoimasta Kiinassa, sillä keväällä julkaistu OPPO Reno 5 K on teknisesti varsin samanlainen.

OPPO Reno 5 K

Oppo Reno 5 K ja OnePlus Nord CE 5G jakavat täysin saman teknisen perustan, sillä molemmissa on Snapdragon 750G -järjestelmäpiiri, 64 megapikselin pääkamera, 6,43 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli 90 hertsin virkistystaajuudella sekä pitkälti samanlainen muotoilu. Molemmat puhelimet ovat millilleen saman 7,9 mm paksuja sekä kaikki painikkeet ja liitännät ovat samoissa kohdissa. OnePlus on kuitenkin luopunut Oppon versiossa nähtävästä laatikkomaisesta kamera-alueesta ja poistanut yhden kameroista. Lisäksi OnePlus on vaihtanut etukameran sekä luopunut 65 watin tehoisesta pikalatauksesta.

Vaikka puhelimet eivät olekaan täysin identtisiä, niin OnePlus on hyödyntänyt erittäin selvästi Oppon laitetta uutuuspuhelimensa pohjana. Laitteiden uudelleen brändäys ei ole älypuhelinmarkkinoilla mitenkään harvinainen asia, ja tämä kehitys OnePlussan ja Oppon lähentyessä oli odotettavissa. Nykyinen järjestely johtaa myös valitettavasti OnePlussan persoonallisuuden katoamiseen ja yhtiö on menossa kovaa tahtia kohti geneerisempää älypuhelinbrändiä. Aikaisemmin OnePlussan puhelimet ovat tunnettu muun muassa Alert Slider -kytkimestä, jota ei valitettavasti uudelleen brändäyksen takia löydy Nord CE 5G -puhelimesta.

Myös tulevaisuudessa OnePlussalta on lupa odottaa hyvin identtisiä laitteita Oppon kanssa. Esimerkiksi myöhemmin kesäkuun aikana julkaistavaksi odotettava OnePlus Nord N200 5G tulee olemaan samanlainen Oppo A93 -puhelimen kanssa. Eikä olisi kovinkaan suuri ihme, jos heinäkuussa julkaistavaksi odotettava OnePlus Nord 2 perustuisi Oppon kiinassa julkaisemaan Reno 6 Pro -puhelimeen.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus