GoogleYleinen

Näin paljon RAM-muistia ja tallennustilaa Google Pixel Watch pitää sisällään – määrä saattaa yllättää

Google Pixel Watch

Google on vahvistanut jo itsekin, että ensimmäinen älykello Pixel-mallistoon on tulossa. Kyseessä on vuosia huhuissa ollut Pixel Watch, joka julkaistaan virallisesti vasta syksyllä. Jo aikaisemmin Google antoi esimakua kellosta kertomalla ensimmäisiä yksityiskohtia ja paljastamalla muotoilun.

Tarkkoja teknisiä tietoja Google ei vielä paljastanut, mutta erilliset vuodot ovat kertoneet mielenkiintoisia yksityiskohtia. Esimerkiksi aikaisemmin Pixel Watch -kellon kerrottiin saavan Samsungin jo usean vuoden vanhan Exynos 9110 -järjestelmäpiirin. Samsung on käyttänyt piiriä itse jo vuonna 2018 ja se on valmistettu vanhalla 10 nanometrin prosessilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt tuorein raportti kertoo lisää kellon tekniikasta. Raportti vahvistaa aikaisempia tietoja, mutta samalla kertoo erikoisesta ratkaisusta. Ilmeisesti Pixel Watch -kellossa on Exynos 9110 -järjestelmäpiiri, mutta siinä on myös erillinen apuprosessori. Ratkaisu olisi siis vastaava kuin Snapdragon 4100+ -järjestelmäpiirissä, jossa on pääprosessori ja toissijainen prosessori, joista jälkimmäistä käytetään esimerkiksi Always-on-display-näytössä sekä joissakin antureissa.

Tämän ratkaisun pitäisi parantaa muun muassa akunkestoa, sillä pääprosessoria käytetään vain, kun laite on aktiivisesti käytössä. Vaatimattomampiin toimintoihin voidaan käyttää virtapihimpää ja tehottomampaa apuprosessoria. Toistaiseksi on vain viitteitä siitä, että tällainen ratkaisu voisi Pixel Watch -kellosta löytyä, mutta toistaiseksi siitä ei ole täyttä varmuutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportin mukaan Google tulee laittamaan myös RAM-muistin ja tallennustilan määrät uusiksi älykellossa. Googlen kerrotaan ylittävän Samsungin viime vuoden Galaxy Watch 4 -älykellossa olleen 1,5 gigatavun RAM-muistin hieman, mutta toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa määrästä. Google tarjoaa älykellossaan myös huimat 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa, mikä on tuplasti enemmän kuin yhdessäkään Wear OS -älykellossa toistaiseksi.

Pixel Watch -älykellon takana olevat anturit ovat nähtävästi identtisiä kuin Fitbit Luxy- ja Fitbit Charge 5 -laitteissa. Kyseinen laitteisto tukee muun muassa sykkeen mittausta, veren happipitoisuuden mittaamista ja EKG-mittausta. Google omistaa nykyisin Fitbitin, jonka takia myös Pixel Watch saanee monet Fitbit-kellojen tutut ominaisuudet.

Lähde: 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google