OnePlusYleinen

Näin toimii OnePlussan tuleva ”näkymätön kamera” – hyödyntää elektrokromaattista lasia

OnePlus julkaisi tänään vihjailevan videon tulevasta Concept One-älypuhelimestaan Twitterissä, mutta samalla yhtiö on paljastanut enemmän tietoja tulevasta puhelimestaan Wired-uutissivustolle. OnePlus on paljastanut lisätietoja puhelimessa nähtävästä näkymättömästä kamerasta.

Konseptipuhelimessa tullaan näkemään uudenlainen lasitekniikka, jonka avulla saadaan takaosan kamerat kadotettua. OnePlus tulee tekemään yhteistyötä McLarenin kanssa, jotta älypuhelimiin saadaan samaa tekniikkaa kuin autojen kattoluukuissa ja lentokoneiden ikkunoissa. Concept One -puhelimessa takaosan kamerat tulevat olemaan kyseisen lasiteknologian alapuolella. Kyseessä on siis elektrokromaattinen lasi, jonka sävy muuttuu, kun lasiin tulee sähköinen signaali. Tulevassa puhelimessa lasi muuttuu läpinäkyväksi, kun kamerasovellus avataan ja luonnollisesti lasi muuttuu takaisin tummaksi, kun kamerasovellus suljetaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlussan perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau on kertonut, että yhtiöllä ei ole aikomusta aloittaa laitteen toimituksia lähitulevaisuudessa. Laun mukaan konseptistrategian avulla voidaan saada palautetta pieneltä määrältä käyttäjiä uusista tekniikoista, jotta niitä voitaisiin tuoda laajemmin saataville.

Concept One -puhelimessa kerrotaan olevan samat kamerat kuin viime vuoden lopulla esitellyssä OnePlus 7T Pro -puhelimessa. Pääkamerana on siis 48 megapikselin sensori, ultralaajakulmakameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja telekameran tarkkuus vastaavasti 8 megapikseliä. Ero on ainoastaan elektrokromaattisessa lasissa, joka piilottaa kamerat. Samaa lasitekniikkaa on hyödynnetty muun muassa McLaren 720S -autossa, jossa lasit maksavat jopa 9100 dollaria lisää 300 000 dollarin urheiluautoon.

Pete Laun mukaan OnePlus on vuoden 2018 lopulta asti kehittänyt elektrokromaattista lasia älypuhelimeen. Kehitysvaiheessa kohdattiin muutamia haasteita, joista lasin paksuus oli yksi suurimmista. Concept One -puhelimen lasin kerrotaan olevan kuitenkin vain millimetrin kymmenesosan keskiarvoa paksumpi. Lisäksi yksi tekniikan huolenaiheista oli virrankuluminen sekä nopeus. Laun mukaan Boeing 787 Dreamlinerin elektrokromaattisien lasien värin vaihtuminen voi kestää useita sekunteja. OnePlussan puhelimessa kameran piilottava lasi vaihtaa värinsä yhdessä sekunnissa.

Lähde: Wired

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus