AppleYleinen

Nämä sovellukset tukevat iPhone 14 Pro -puhelimien uutta Dynamic Island -ominaisuutta – tuki ei näytä heti olevan kovinkaan laaja

iPhone 14 Pron Dynamic Island -ominaisuus.

Apple julkaisi uudet iPhone 14– ja iPhone 14 Pro -puhelimet viime viikolla ja ne ovat tulossa vihdoin myös kuluttajien saataville. Suurimmat uudistukset nähtiin iPhone 14 Pro -puhelimissa, jotka saivat uudenlaisen näytön ja selvästi paremmat kamerat. Pro-malleissa oli uudenlainen Dynamic Island -toteutus näytössä, joka on herättänyt monissa mielenkiintoa.

Julkaisun aikaan Dynamic Island -ominaisuudesta saatiin tehtyä mielenkiintoinen ja virkistävä uudistus, mutta tästä huolimatta sen tuki näyttää olevan melko rajoitettu puhelimien tullessa myyntiin. Tieto on käynyt ilmi muun muassa The Vergen julkaisemasta iPhone 14 Pro -puhelimen arvostelusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on toimittanut testaajille täyden luettelon sovelluksista, jotka tukevat Dynamic Island -ominaisuutta heti julkaisun yhteydessä. Luettelo ei ole kovinkaan pitkä ja suurin osa sitä tukevista sovelluksista on Applen omia. Tuettuna on myös joitakin kolmansien osapuolisen sovelluksia, kuten Spotify, Amazon Music, WhatsApp, Skype ja muutama muu.

Luettelossa on mainittu yhdeksän kolmannen osapuolen sovellusta, jotka tukevat NowPlaying-käyttöliittymää ja neljä uuta sovellusta tukevat CallKit-rajapintaa. Ennen ostamista on siis hyvä tarkistaa alapuolella olevasta listauksesta, tukeeko käyttämäsi suosikkisovellukset Dynamic Island -toimintoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sovellukset, jotka tukevat Applen uutta Dynamic Island -toimintoa.

On kuitenkin hyvä huomata, että Dynamic Island on vasta täysin uusi ominaisuus, jonka takia laajaa tukea kolmannen osapuolen sovelluksilta ei voida heti alkuun odottaa. Toteutus on avoin kolmannen osapuolen sovelluskehittäjille, jonka ansiosta muutaman kuukauden päästä tilanne voi olla selvästi erilainen. Todennäköisesti kehittäjät tulevat ottamaan Dynamic Island -toiminnon käyttöön laajemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dynamic Island ei tue heti julkaisun aikaan Live Activities -toimintoa, jonka avulla sovellukset voisivat näyttää reaaliaikaisia tietoja. Tällaisia olisivat muun muassa urheilutulokset tai esimerkiksi tieto ruoan toimitusajasta. Live Activities on vasta beetavaiheessa, mutta sen odotetaan tulevan käyttöön suhteellisen pian.

Lähde: XDA Developers, The Verge

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple