AndroidHMDNokiaYleinen

Neljä Nokia-puhelinta saavat kasvojentunnistuksen tulevassa OTA-päivityksessä

Kasvojentunnistus on tällä hetkellä suosittu ominaisuus älypuhelimissa ja lukuisat valmistajat ovat julkaisseet puhelimia, joissa kyseinen ominaisuus on valmiina. Lisäksi muutamat valmistajat ovat lisänneet ominaisuuden jo vanhempiin puhelimiin päivityksen myötä. Myös HMD Global on ilmoittanut hallitsemallaan Nokia Mobile Twitter-tilillänsä tuovansa kasvojentunnistuksen neljälle vanhemmalle Nokia-puhelimelle.

Kyseiset puhelimet ovat Nokia 8 Sirocco, Nokia 8, Nokia 7 Plus sekä Nokia 6.1. Koska puhelimissa ei ole Applen iPhone X -puhelimen kaltaista biometristä kasvojentunnistusjärjestelmää, niin kasvojentunnistus tulee pohjautumaan etukameraan. Jos HMD Global toteuttaa kasvojentunnistuksen hyvin, niin se voi olla nopea ja toimiva, niin kuin OnePlussan puhelimissa, mutta ei kuitenkaan kovin turvallinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global on tuomassa kasvojentunnistuksen OTA-päivityksenä edellä mainituille puhelimille tulevina kuukausina, mutta aikataulua ei ole tarkemmin määritelty.

Lähde: Twitter, GSMArena

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Itellä on kasvojen tunnistus jo lyötyy smartlock asetuksista ku laittaa näyttökuvio lukituksen tai jonkun muun niistä mainituista ja luurina mul on Nokia 6.1 käyttänyt sitä jo 2-3 viikkoo

  2. Juu Nokia 8 ja Smart Lock, löytyy jo valmiiksi kasvojentunnistus. Miten tämä siitä mahtaa erota?

    1. Smart Lockin ”luotetut kasvot” löytyvät lähes jokaisesta Android-puhelimesta. Tämä ominaisuus avaa ainoastaan lukituksen, mutta ei kykene ohittamaan lukitusnäyttöä kun lukitus on avattu. Nyt päivityksen myötä on todennäköisesti tulossa OnePlus 6 -puhelimen kaltainen kasvojentunnistus, joka ohittaa myös lukitusnäytön, kun kasvot on tunnistettu.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android