NetflixYleinen

Netflix valmis laajentamaan tilin jakamista rajoittavia toimintoja eri puolille maailmaa – rajoitukset voimaan neljässä maassa

Netflixin logo

Netflix kertoi tammikuussa, että yhtiö on testannut Latinalaisessa Amerikassa ominaisuuksia, jotka vaikuttavat tilien jakamiseen kotitalouksien ulkopuolelle. Yhtiö kertoi tuolloin, että kavereiden kesken jaettavat tunnukset heikentävät pitkällä aikavälillä Netflixin kykyä investoida palveluun ja rakentaa liiketoimintaa. Netflixin mukaan jopa 100 miljoonaa kotitaloutta jakaa tällä hetkellä tilejä.

Nyt Netflix on kertonut blogissaan, että rajoitusten testaaminen tulee laajenemaan myös Kanadaan, Uuteen-Seelantiin, Portugaliin ja Espanjaan. Edellä mainittuihin maihin saapuu tästä päivästä lähtien uudet tilivaihtoehdot, joilla voidaan aiempaa paremmin hallita käyttäjien pääsyä tileille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensisijaiseksi keinoksi Netflix on ottanut sijainnin, jolla varmistetaan käyttäjän sijainti. Tilihallinnan kautta käyttäjä voi hallita ensisijaisen sijainnin avulla sitä, kenellä on pääsy tilille.

Talon ulkopuolisia jäseniä on mahdollista ottaa mukaan, mutta se kustantaa esimerkiksi Espanjassa 5,99 euroa per henkilö.

Aiemmin ne, jotka ovat lainanneet tilejään keskenään voivat siirtyä omille tileillensä Netflixin tarjoaman profiilinsiirtopalvelun avulla. Palvelun avulla käyttäjä saa siirrettyä suositukset, katseluhistorian ja muita tietoja omalle henkilökohtaiselle tililleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Netflix ei blogipostauksessaan kerro yksityiskohtaisesti, mutta mainitsee uudet matkustamista varten luodut ominaisuudet, jolloin he pääsevät käsiksi tiliinsä uudella laitteella tai televisiolla esimerkiksi hotellissa ollessaan.

Blogipostauksen lopussa Netflix kertoo suunnitelmistaan parannella palvelua käyttäjäpalautteen avulla. Lopussa on myös kuva Netflixin tarjoamista pakettivaihtoehdoista. Paketit eroavat toisistaan muun muassa kuvanlaadun, profiilien määrän ja samanaikaisten striimien määrän kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rajoitukset tulevat jatkamaan laajenemistaan myös muualle maailmaa. Jossain kohtaa rajoitukset saapuvat varmasti myös Pohjoismaihin ja Suomeen.

Lähde: Netflixin blogi

Kommentoi

Lisää aiheesta:Netflix