AndroidGoogleYleinen

Nexus -puhelinten omistajille uusi Wifi-apuri -ominaisuus myös Suomeen

08.24_Nexus_WifiAssist_G

Wifi-apuri toiminnassa

Google on eilen julkaissut tiedotteen
Nexus -puhelinten google+ sivustollaan, koskien uutta ominaisuutta joka saapuu myös suomeen.

Kyseessä on aikaisemmin vain Googlen ProjectFi -liittymäasiakkailla käytössä ollut Wifi-apuri. Palvelu on tähän asti ollut käytössä vain Yhdysvalloissa ProjectFi -liittymillä varustetuissa Nexus puhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on nyt tuomassa toiminnallisuuden kaikille Nexus käyttäjille Yhdysvalloissa, Kanadassa, Yhdistyneissä kuningaskunnissa sekä myös pohjoismaissa. Myös Suomi kuuluu tähän ja on hienoa huomata, että myös suomalaiset saavat Googlelta vähän rakkautta.

Ominaisuuden avulla puhelin pystyy yhdistämään automaattisesti julkisiin Wlan-verkkoihin, jotka Google on luokitellut nopeasti toimiviksi ja vakaiksi. Samalla kun puhelin automaattisesti yhdistää avoimeen Wlan-verkkoon, yhteys salataan käyttäen ilmaista VPN -yhteyttä. VPN-yhteyden käyttö takaa että Wlan-verkon liikenne pidetään salattuna eikä arkaluontoisia tietoja pääse vuotamaan verkon muille käyttäjille.

Tarkkaa ajankohtaa ominaisuuden tuloon ei Google anna, vaan normaaliin tapaansa ilmoittaa, että ominaisuus tulee puhelimiin parin seuraavan viikon aikana.

Mitä mieltä lukijamme ovat tästä tulevasta Wifi-avustajasta? Aiotteko ottaa ominaisuuden käyttöön vai onko se vain turha lisäys?

 

Juha Uotila
33-vuotias mobiliilaitteista ja teknologiasta kiinnostunut helsinkiläinen. Juha on jo pidemmän aikaa kirjoitellut kokemuksiaan laitteista aluksi omiin blogeihinsa, ja tämän jälkeen englantilaiselle MobileTechTalk -sivustolle. Muutaman vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata omille juurille, ja jatkossa Juhan kirjoitukset löytyvät täältä SuomiMobiilista. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android