SonyYleinen

No nyt vuotaa! Sonyn tuleva Xperia 5 II esillä vuotaneella videolla

Sony Xperia 5 II

Sonyn tuleva huippuluokan Xperia 5 II -puhelin on ollut jo aikaisemmin esillä vuotokuvassa sekä Sony on itse vahvistanut julkaisevansa uuden Xperia-puhelimen 17. syyskuuta järjestettävässä tilaisuudessa. Tällä kertaa Android Headlines -sivusto on saanut käsiinsä kattavan valikoiman kuvia sekä videon vielä julkaisemattomasta Xperia 5 II -puhelimesta.

Kuvat sekä video paljastavat Xperia 5 II -puhelimesta lähes kaiken useita viikkoja ennen virallista julkaisua. Android Headlines -sivuston mukaan puhelin on saamassa kompaktin 6,1 tuuman näyttöpaneelin, jonka tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle. Näytössä on lisäksi tuttu 21:9-kuvasuhde ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Sony on varustellut näytön 120 hertsin virkistystaajuudella, 240 hertsin kosketusherkkyydellä sekä HDR-sertifikaatilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia 5 II

Xperia 5 II -puhelimen tehoista kerrotaan vastaavan Qualcommin kehittämä Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Sony tulee säästämään myös perinteisen microSD-muistikorttipaikan. Snapdragon 865 -järjestelmäpiirin ansiosta Xperia 5 II on myös yhteensopiva 5G-verkkojen kanssa. Akunkestosta tulee vastaamaan 4000 milliampeeritunnin akku, jota ladataan USB-C-tyypin liittimen kautta.

Sony tulee varustelemaan Xperia 5 II:n myös perinteisellä kuulokeliittimellä, joka tekee nyt paluun, sillä sitä ei ollut viime vuonna Xperia 5 -puhelimessa. Laitteen takaosaan on sijoitettu kolme kamerasensoria, jotka ovat tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. Pääkameran ohella puhelin tarjoaa ultralaajakulmakameran sekä 3x optiseen zoomaukseen kykenevän telekameran. Puhelimen mitoiksi sivusto ilmoittaa 158 x 68 x 8 millimetriä, joten nykymittapuulla kyseessä on varsin kompakti laite.

Sony tulee julkaisemaan Xperia 5 II -puhelimen 17. syyskuuta, eli muutaman viikon kuluttua.

Lähde: Android Headlines

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony