AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 5.1 Plus myyntiin Suomessa tammikuussa

HMD Global julkaisi tänään uuden Nokia 8.1 -puhelimen, mutta kertoi samalla myös tuovansa Suomessa myyntiin jo aikaisemmin julkaistun Nokia 5.1 Plus -puhelimen. Nokia 5.1 Plus tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon alempaan keskihintaluokkaan ja puhelin on suunnattu erityisesti nuorille.

Nokia 5.1 Plus rakentuu kokonaan polykarbonaatista valmistetusta rakenteesta. Puhelimen näyttö on kooltaan 5,86 tuumaa ja se on tarkkuudeltaan HD+ -tasoa, eli 1520 x 720 pikseliä. Näytössä on varsin suuri lovi sekä 19:9-kuvasuhde. Tehoista puhelimessa pitää huolen MediaTekin Helio P60 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 3 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa Nokia 5.1 Plus tarjoaa 32 gigatavua ja laite tukee myös muistikortteja aina 400 gigatavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroissa HMD Global luottaa kaksoiskameraan. Nokia 5.1 Plussan takakamera koostuu 13 ja 5 megapikselin sensoreista, kun taasen etupuolelta löytyy 8 megapikselin selfie-kamera. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat 3060 milliampeeritunnin akku, Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmä, USB-C-tyypin latausliitäntä sekä 3,5 mm kuulokeliitin. Puhelimessa on myös sormenjälkilukija.

“Nokia 5.1 Plus –älypuhelin tuo jännittävät peli- ja viihdekokemukset yhä laajemmalle yleisölle. Visionamme oli tuoda markkinoille edullinen puhelin, joka on tehokas, hyödyntää tekoälyä kuvaamisessa ja on moderni muotoilultaan. Tällä puhelimella yhä useammat voivat pelata mobiilipelejä, katsoa suosikkisarjoja putkeen ja tallentaa omat huippuhetkensä. Nokia 5.1 Plus on kohdennettu teknologiatietoisille faneillemme, jotka arvostavat puhelimessa erinomaista hinta-laatu-suhdetta”, kertoi Ossi Korpela HMD Globalin Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja.

Nokia 5.1 Plus on tarjolla Suomessa kahdessa värissä, jotka ovat musta ja sininen. Arvioitu myynninaloitus Suomessa on tammikuussa 2019. Tarkempi aika ja suositeltu vähittäismyyntihinta kerrotaan lähempänä myynninaloitusta. Euroopassa puhelimen suositushinta on 249 euroa.

Nokia 5.1 Plussan tekniset tiedot:

  • Näyttö: 5,86 tuumaa 1520 x 720 pikseliä
  • Suoritin: MediaTek Helio P60
  • RAM-muisti: 3 gigatavua
  • Tallennustila: 32 gigatavua, muistikorttipaikka max. 400 Gt
  • Akku: 3060 mAh
  • Kamerat: 13 + 5 MP pääkamera ja 8 MP etukamera
  • Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 Oreo
  • Mitat: 149,51 x 71,98 x 8,096 mm
  • Värit: Valkoinen, musta, sininen
  • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija, 3,5mm kuulokeliitin

Lähde: HMD Globalin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android