AndroidHMDNokiaYleinen

Keskihintainen Nokia 8.1 julkaistiin – PureDisplay-näyttö ja Snapdragon 710

Nokia 8.1

HMD Global on tänään julkaissut Dubaissa maailmanlaajuisesti uuden Nokia 8.1 -älypuhelimen, joka on nähty jo Kiinassa nimellä Nokia X7. Uusi Nokia 8.1 asettuu ominaisuuksiltaan keskihintaluokkaan ja korvaa viime vuonna nähdyn Nokia 8 -puhelimen, josta löytyi aikoinaan markkinoiden tehokkainta tekniikkaa.

Uusittu Nokia 8.1 rakentuu 6000-sarjan alumiinisesta kehyksestä sekä lasisista takapinnoista. Tällä kertaa HMD Global ei siis tyydy ainoastaan alumiiniin, vaan tuo premium-tuntumaa paremmin esille lasipintojen avulla. Nokia 8.1 tarjoaa myös ensimmäistä kertaa kamerassaan optisen kuvavakaimen sekä Nokia 7.1 -puhelimesta tutun PureDisplay-näytön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itse laitteen näyttö on kooltaan 6,18 tuumaa ja siinä on 18.7:9-kuvasuhde. Tarkkuus on Full HD+ -tasoa ja mukana on muutamista muista Nokia-puhelimista tuttu lovinäyttö, joka on tosin Euroopassa oletuksena piilotettu ohjelmistollisesti. Näytössä hyödynnettävä PureDisplay-tekniikka, joka tarkoittaa näytön kykenevän myös HDR10 -videotoistoon. HMD Globalin mukaan Nokia 8.1:n näyttö tarjoaa parhaan mahdollisen kokemuksen mobiilipelaamisessa ja videoiden katselussa.

Suorituskyvystä uutuuspuhelimessa on vastaamassa Qualcommin Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri, jonka kerrotaan olevan jopa 20 prosenttia tehokkaampi kuin Nokia 7 Plus -puhelimessa nähty Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri. Akku puhelimessa on suuruudeltaan 3500 milliampeerituntia ja tämän luvataan kestävän jopa kaksi päivää yhdellä latauksella.

Kameroissa Nokia 8.1:ssä on tehty mielenkiintoisia ratkaisuja ja hämäräkuvaamista on parannettu. Pääkamerana toimii 12 megapikselin optisella kuvavakaimella varusteltu sensori ja toisena kamerana on 13 megapikselin sensori. Laitteen kamerat on myös ZEISS-sertifioituja. Kaksoiskamera kykenee ainoastaan bokeh-kuvaamiseen, joten muun muassa Nokia 7 Plussassa nähtyä 2x zoomausta ei laitteesta löydy. Etukamera on tarkkuudeltaan 20 megapikseliä. Nokia 8.1 jatkaa Nokia 8:n perinnettä tukemalla Dual-Sight -tilaa, joka mahdollistaa bothie-kuvien taltioimisen.

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa hyödynnetään Android 9.0 Pien Android One -versiota. HMD Global ei siis ole lisännyt käyttöliittymään omia muutoksia muutaman yhtiön oman sovelluksen lisäksi. Nokia 8.1 on ensimmäinen Nokia-puhelin, jossa on Android 9.0 Pie heti kaupasta ostettaessa. HMD Global lupaa puhelimelle kolme vuotta kuukausittain julkaistavia tietoturvapäivityksiä sekä kaksi suurempaa käyttöjärjestelmäpäivitystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global tuo Nokia 8.1 -puhelimen Euroopassa myyntiin kolmessa värissä, jotka ovat Blue/Silver, Steel/Copper ja Iron/Steel. Suomessa puhelimesta tulee saataville vain sininen ja teräs, mutta myöhemmin on mahdollisesti tulossa tarjolle Iron-väriversio. Euroopassa hinta Nokia 8.1 -puhelimelle on 399 euroa. Suomen osalta puhelimen on arvioitu tulevan myyntiin tammikuussa 2019, mutta tarkempi aika ja suositeltu vähittäismyyntihinta kotimaan markkinoilla kerrotaan lähempänä myynninaloitusta.

Nokia 8.1 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,18 tuuman, Full HD+, 18.7:9-kuvasuhde
 • Suoritin: Snapdragon 710
 • RAM-muisti: 4 tai 6 gigatavua
 • Tallennustila: 64 tai 128 gigatavua (muistikorttipaikka max. 400 Gt)
 • Akku: 3500 mAh, 18W-pikalataus
 • Kamerat: 12 MP (OIS) + 13 MP pääkamera ja 20 MP etukamera
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (Android One)
 • Mitat: 154,8 x 75,76 x 7,97 mm
 • Paino: 178 g
 • Värit: Sininen, Teräs, Iron
 • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija, 3.5 mm kuulokeliitin

Lähde: HMD Globalin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android