AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 5.1 Plussan tekniset tiedot paljastuivat luotettavasta lähteestä

HMD Globalin odotetaan julkaisevan lähiaikoina Nokia X6 -puhelimen maailmanlaajuisesti, mutta myös lovinäytöllisestä Nokia 5.1 Plus -mallista on ollut huhuja. Nokia 5.1 Plussan odotetaan olevan jo Kiinassa sertifioitu TA-1109 -mallikoodia kantava puhelin. Nyt puhelin on läpäissyt myös Tenaan sertifioinnin, jonka johdosta puhelimen lähes kaikki tekniset tiedot ovat paljastuneet.

Tenaan tietojen perusteella tulevassa Nokia-puhelimessa on 5,86 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 720 x 1520 pikseliä. Pikselien määrä viittaisi 19:9-kuvasuhteen lovinäyttöön, jollainen on kuvavuotojen perusteella juurikin Nokia 5.1 Plus -mallissa. Tenaa ei tuttuun tapaan paljasta laitteen järjestelmäpiiristä muuta kuin ytimien määrän, joita on tässä mallissa kahdeksan. Vanhempien huhujen mukaan puhelin voisi perustua MediaTekin Helio P23 -järjestelmäpiiriin. Puhelimen mitat ovat 149,51 x 71,98 x 8,096 millimetriä, jotka täsmäävät aikaisemmin vuotaneisiin mittoihin. Painoksi ilmoitetaan 160 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

RAM-muistia puhelimeen on tulossa 3, 4 tai 6 gigatavua mallista riippuen. Lisäksi tallennustilaa on 32 tai 64 gigatavua, mutta myös muistikortin avustuksella on mahdollista laajentaa muistia. Akun kooksi Tenaan sivuilla ilmoitetaan 3000 milliampeerituntia. Käyttöjärjestelmänä on heti julkaisun yhteydessä Android 8.1 Oreo. Kameroita puhelimeen on lupa odottaa kolme. Pääkamera on 13 megapikseliä, jonka kaverina on todennäköisesti 5 megapikselin sensori. Etukameran koko on 8 megapikseliä.

Huhuissa TA-1109 on tunnettu jonkin aikaa jo Nokia 5.1 Plus -nimellä. Kiinassa nyt vuotaneen mallin todennäköinen nimi on Nokia X5. Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin HMD Global tulee uutuuspuhelimen esittelemään, mutta sitä ei enää todennäköisesti kauaa tarvitse odotella.

Lähde: Tenaa (TA-1109)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android