Mainos

Puhelin hajalla – korjaisinko sen itse?

DIZER.FI on matkapuhelimien ja tablet-tietokoneiden varaosien myyntiin erikoistunut verkkokauppa.

Rikkoutuneet näytöt ja kuluneet akut ovat tuttuja vaivoja lähes jokaiselle puhelimenomistajalle. Tutkimusten mukaan jopa joka kolmas käytössä oleva älypuhelin rikkoutuu vuoden aikana – suomenkin mittakaavassa joka vuosi hajoaa siis miljoonia puhelimia. Laitteet ovat kuitenkin monesti täysin korjattavissa, ja tämän myötä puhelimien korjauksiin erikoistuneita liikkeitä löytyykin nykyisin lähes joka kaupungista. Ikävänä puolena korjauttamisessa on kuitenkin usein korkeat hinnat.

Pienellä sorminäppäryydellä on kuitenkin mahdollista säästää kymmeniä, tai jopa satoja euroja. Etenkin moniin Applen puhelimiin näytön vaihtaminen on yllättävän helppoa, ja varaosienkaan hinnat eivät päätä huimaa. Esimerkiksi iPhone 6 näytön saa Suomalaisesta Dizer.fi:stä hintaan 35,90€ – se pitää sisällään ilmaisen toimituksen Suomesta, vaihtoon tarvittavat työkalut sekä vuoden takuun. Ja mikäli korjaaminen alkaa tuntua liian vaikealta jo purkuvaiheessa, on näytöllä myös 14 vuorokauden palautusoikeus. Vertailun vuoksi mainittakoon vielä, että Suomen suurimmalla huoltoketjulla Fonumilla on iPhone 6 näytön vaihdolla hintaa kirjoitushetkellä 149€ – säästöä syntyisi siis itse korjaamalla yli 110€.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Miten korjaaminen sitten tapahtuu? Tee-se-itse-korjaajien onneksi ohjeita suosituimpien puhelinmallien korjaukseen löytyy netistä pilvin pimein. Youtubessa parhaat iPhonen korjausohjeet tarjoaa JerryRigEverything ja iCracked. Lisäksi iFixit.com:ista löytyy selkeät, vaiheittaiset ohjeet vinkkien kera kaikkiin iPhone-malleihin ja moniin muihin suosittuihin puhelimiin. Ohjeiden noudattamisen lisäksi kannattaa korjaamisessa olla erityisen huolellinen, ja kaikki irroitettavat ruuvit on pidettävä oikeassa järjestyksessä.

Kokemattoman korjaajan kannattaa aloittaa korjaukset helpoimmista tehtävistä. Kaikkein helpoimpia ovat takalasien vaihtaminen (esim. Huawei Honor 9, Samsung Galaxy S6 & S7), siitä seuraavana lähes kaikkien laitteiden akkujen vaihto.

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Mainos