AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 5.1 sai viimeisen Android-päivityksensä – Android 10 nyt ladattavissa valikoiduissa maissa

HMD Global laittoi eilen jakoon Googlen vuosi sitten julkaiseman Android 10 -päivityksen Nokia 3.1 -puhelimelle valikoiduilla markkinoilla, mutta nyt päivitys on jaossa myös Nokia 5.1 -puhelimelle. Kyseessä on vuoden 2018 toukokuussa julkaistu alemman hintaluokan puhelin ja samalla Android 10 on viimeinen Android-versiopäivitys laitteelle.

HMD Global julkaisi aikaisemmin tänään Android 11 -päivityssuunnitelmansa, eikä sen mukaan Nokia 5.1 tulisi saamaan tuoreinta Android 11 -versiota.

Nokia 5.1 -puhelimelle Android 10 tulee jakoon aluksi muutamassa maassa, mutta myöhemmin jakelun pitäisi laajentua. Ensimmäisessä aallossa Nokia 5.1 -puhelimen omistajat Suomessa eivät päivitystä tule kuitenkaan saamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Android 10 tuo mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia sekä muutoksia vanhaan käyttöliittymään. Google on lisännyt käyttöjärjestelmään nyt livekuvatekstityksen, parannetun älykkään vastauksen sekä täysin uuden eleisiin pohjautuvan navigointityyliin. Yksi Android 10:n suurimmista uudistuksista on tumma teema, joka mahdollistaa muun muassa akun pidemmän käyttöiän. Lisäksi tumma teema on käyttöliittymän ohella myöskin tuettuna monissa Googlen omissa sovelluksissa, kuten kalenterissa, Gmailissa ja Google Mapsissa.

Google on myöskin parantanut tietoturvaa ja yksityisyyden hallintaa. Android 10:ssä on uusia, älykkäämpiä säätömahdollisuuksia, joiden avulla käyttäjä voi päättää miten ja milloin laitteen tietoja jaetaan. Android 10:ssä on myöskin uusi Google Play -järjestelmäpäivitykset, jonka avulla Google voi lähettää korjauksia puhelimiin Google Playn kautta. Tarkemmin Android 10 -päivityksen uusiin ominaisuuksiin voi käydä tutustumassa laajemmasta aihetta käsittelevästä artikkelistamme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global tulee jakamaan päivitystä Nokia 5.1 -puhelimelle vaiheittain myös ensimmäisessä aallossa, joten kaikki eivät tule saamaan päivitystä samanaikaisesti. HMD Globalin mukaan 10 prosenttia puhelimista saavat päivityksen tänään, 50 prosenttia 11. lokakuuta mennessä ja 100 prosenttia pitäisi olla päivitettynä 13. lokakuuta mennessä. Päivityksen saatavuuden voi kuitenkin tarkistaa puhelimen asetuksien kautta. SuomiMobiilin Android 10 -päivitysseurantaan voi tutustua tämän linkin takaa.

Lähde: Nokia Community

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

 1. Nopeat päivitys lupaukset Nokia puhelimille ei ole oikein toteutuneet, olisiko rahapula syynä?

 2. Ei välttämättä johdu mitenkään Nokiasta. Voi johtua Googlestakin.

  1. Kieltämättä saattaa Googlesta johtua, jos ei ole rahaa maksaa niistä päivityksistä.
   Google yleensä kiirehtii valmistajia päivittämään puhelimensa uusimpaan järjestelmäpäivitykseen.
   Tuski Nokia niitä ilmaiseksi saa.

 3. Nii paitsi, että Google on nykyään HMD Globalin osa-omistaja. Eli tuskin johtuu kummastakaan. Eiks tossa 5.1 ole MediaTek eikä Qualcomm.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android