AndroidHMDNokiaYleinen

HMD Global julkisti Android 11 -päivityssuunnitelmansa – Nokia 9 PureViewin omistajille luvassa tuskallisen pitkä odotus

HMD Global on tänään vahvistanut yhtiön Android 11 -päivityssuunnitelman, jonka perusteella Googlen tuoreinta Android-versiota tullaan julkaisemaan Nokia-puhelimille. Päivityksen tulevat saamaan 14 Nokia-puhelinta seuraavien 9 kuukauden aikana. HMD Globalin tuoreimman huippupuhelimen omistajille luvassa on kuitenkin tuskallisen pitkä odotusaika.

Ensimmäisenä Android 11 tulee jakoon jo tämän vuoden puolella Nokia 8.3 5G -puhelimelle, jonka jälkeen vuoden vaihteessa päivitys tulee saatavilla Nokia 2.2-, Nokia 5.3- ja Nokia 8.1 -puhelimille. Tammi-maaliskuussa 2021 päivitys tulee jakoon Nokia 1.3-, Nokia 4.2-, Nokia 2.4-, Nokia 2.4- ja Nokia 3.4 -puhelimille. Q1-Q2:n vaihteessa päivitys tulee saataville Nokia 3.2-, Nokia 7.2- ja Nokia 6.2 -puhelimille. Viimeisimpänä Android 11 tulee saataville Q2:n aikana, eli ennen heinäkuuta Nokia 1 Plus- ja Nokia 9 PureView -puhelimille.

Lisätietoja Android 11 -päivityksestä voi käydä lukemassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Närkästystä päivityslistauksessa on herättänyt Nokia 9 PureView -puhelimen löytyminen listauksen viimeisimpänä. Kyseessä on HMD Globalin tuorein huippuluokan älypuhelin, joten monet laitteen omistajat ovat varmasti pettyneitä päivityksen hitaaseen saatavuuteen, vaikka HMD Globalin käyttämän Android One -version ideana on tarjota tuoreimmat Android-versiot ensimmäisien joukossa.

Twitterissä monet ovat ihmetelleet Nokia 9 PureViewin kohtaloa, ja esimerkiksi Nokia anew -Twitter-käyttäjä lähettää erikoisterveiset Nokia 9 PureViewin omistajille. Toinen Twitter-käyttäjistä taas toteaa, että Nokia 9 ei voinut myydä kovin hyvin, sillä se löytyy päivityslistan hänniltä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

8 Kommenttia

 1. Jos puhelimen ostaa käyttöjärjestelmän takia. Nokia 8.3 5g on huono valinta. Tänä vuonna Android 11 ja ensi vuonna Android 12. Onkohan Nokia 9.3 tulossa myyntiin Android 11. Jolloin ensivuonna siihen tulisi Android 12 ja sitä seuraavana vuonna Android 13. Siis kannattaa odottaa ja katsoa miten käy. Minä ainakin odotan innolla Nokia 9.3. mulla nytten Nokia 8 SIROCCO.

 2. Omasta mielestäni Nokia 7 plus vois saada myös Android 11, koska mitään estettä sille ei olis. Sama SD 660 ku Nokia 6.2 ja 7.2.

  1. Ei saa 7+ Android 11 päivitystä, koska se on saanut jo kaksi järjestelmäpäivitystä ysin ja kympin.

 3. Nii, mut ei sille mitään estettä ole.

  1. Mitäpä estettä siinä vaikka kymmenen järjestelmäpäivitystä 7+ jakavat.

 4. Ei olekkaan.

  1. Kyllä siinä todella on este, jos 7+ saisi yhden ylimääräisen päivityksen, niin kaikille muillekin Nokian malleille joutuisi sen jakamaan.
   Paljonko mahtaisi maksaa tuo yksi ylimääräin päivitys kaikille malleille?
   Jos muut jäisi ilman päivitystä, tuskimpa Nokian puhelinta seuraavaksi ostaisivat.

 5. Alkaa tää nyky Nokia muistuttamaan sitä vanhaa kun on liikaa samanlaisia malleja.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android