HMDNokiaYleinen

Nokia 5.1 -uutuuspuhelimen myynti alkoi Suomessa – Hintaa 229 euroa

HMD Global julkaisi kesäkuussa uudet alemman hintaluokan älypuhelimensa Venäjällä. Suomessa myyntiin on rantautunut jo Nokia 3.1 -malli, mutta Nokia 5.1- ja Nokia 2.1 -puhelimien osalta tietoja odotetaan vielä. Gigantti on kuitenkin aloittanut myymään Nokia 5.1 -puhelinta omassa verkkokaupassaan.

Edellisen sukupolven klassista muotoilua jatkava uusi Nokia 5 on kompakti ja vaivattoman tyylikäs älypuhelin. Nokia 5.1 on rakennettu yhdestä kappaleesta 6000-sarjan alumiinia, joka on läpikäynyt 33-portaisen koneellisen hiomisprosessin sekä anodisointi- ja kiillotusvaiheet, joiden ansiosta laitteen pinta näyttää ja tuntuu satiiniselta kädessä. Nokia 5.1 -puhelimessa on 0,3 tuumaa suurempi 5,5 tuuman näyttö kaksi millimetriä kapeammassa rungossa edeltäjäänsä verrattuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kahdeksanytimisellä 2.0 GHz MediaTek Helio P18 -prosessorilla varustetun Nokia 5.1 -älypuhelimen suorituskyky on 40 prosenttia edellistä sukupolvea tehokkaampi. Puhelimella voi ottaa entistä tarkempia kuvia sekä 16 megapikselin takakameralla, jossa on jatkuva automaattinen tarkennus, että laajakulmaobjektiivilla varustetulla etukameralla. Uudessa puhelimessa sormenjälkitunnistus on sijoitettu sen taakse, jolloin puhelimen voi avata etusormella.

HMD Global kertoi vielä kesäkuussa, että Nokia 5.1 tulee saataville kolmena klassikkovärinä, jotka ovat kupari, karkaistu sininen ja musta. Puhelimen voi valita kahdesta eri versiosta, sen voi valita joko 2Gt/16Gt RAM -muistilla tai 3Gt/32Gt RAM-muistilla. HMD Global ilmoitti tuovansa puhelimen saataville Suomessa vuoden kolmannella neljänneksellä, mutta tarkkaa päivää tai hinnoittelua ei annettu.

Gigantin verkkokaupassa puhelin on tarjolla tällä hetkellä kaikissa kolmessa värissä ja hintaa on 229 euroa. Kyseessä on 2/16 gigatavun versio. Gigantin sivujen mukaan ainakin mustan väriversion toimitukset alkavat 20. elokuuta ja sinistä versiota löytyy varastosta.

Nokia 5.1 tekniset tiedot:

  • Näyttö: 5,5 tuumaa 2160 x 1080 pikseliä (18:9-kuvasuhde)
  • Järjestelmäpiiri: MediaTek Helio P18
  • Muistit: 2 Gt RAM ja 16 Gt ROM
  • Kamerat: 16 MP pääkamera ja 8 MP etukamera
  • Käyttöjärjestelmä: Android One (Android 8.0 Oreo)
  • Akku: 3000 mAh
  • Muuta: Sormenjälkilukija, NFC, muistikorttipaikka, micro-USB
  • Värit: Musta, kupari, sininen
  • Hinta: 229 euroa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD