AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 5 ja Nokia 6 saavat pian Android 8.0 Oreo -päivityksen beta-version

Nokia 5 & Nokia 6

HMD Global ilmoitti viime viikolla aloittaneensa Nokia 8:n päivittämisen Android 8.0 Oreo -aikakauteen, mutta vanhempien puhelimien päivittämisestä HMD Global on ollut toistaiseksi varsin vaitonainen. Nokia-tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas on Twitterissä tällä kertaa valaissut hieman Nokia 5:n ja Nokia 6:n päivityssuunnitelmia.

Sarvikkaan mukaan Nokia 5 ja Nokia 6 ovat seuraavat puhelimet, jotka tulevat saamaan Android 8.0 Oreo -päivityksen beta-version Nokia Beta Labs -ohjelman kautta. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tiedossa kuinka pian beta-versio on tulossa yleiseen jakoon. Virallinen päivitys on Nokia 5- ja Nokia 6 -puhelimille on todennäköisesti valmis vielä tänä vuonna tai aikaisin ensi vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusia ominaisuuksia Android Oreossa ovat muun muassa kuva kuvassa ja autofill-ominaisuus, joka muistaa salasanat, nopeuttaakseen kirjautumista sovelluksiin. Lisäksi päivityksestä löytyy parannuksia suojaukseen sekä nopeuteen. Google on lisännyt käyttöjärjestelmäänsä myös 60 uutta emojia. Android 8.0 Oreossa on panostettu sovelluksien taustatyöskentelyn vähentämiseen, jotta puhelimien akku kestäisi paremmin. Googlen mukaan uusi Android-versio käynnistyy jopa kaksi kertaa nopeammin kuin mitkään muut Android-versiot. Lisäksi Android Oreo tuo mukanaan Android Instant Apps -tuen, joka tarkoittaa, ettei itse sovelluksia tarvitse enää asentaa.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android