AndroidHMDNokiaYleinen

Sisäpiirilähde: Nokia 9 tulossa ennen vuoden loppua varusteltuna Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmällä

Nokia 9 konsepti

Viime aikoina katseet HMD Globalin ympärillä ovat siirtyneet odottamaan lippulaivatason Nokia 9 -puhelinta, joka on ollut huhuissa jo pitkään. Nokia 9:n tekniset tiedot sekä muotoilu ovat vuotaneet julkisuuteen useaan kertaan eri lähteiden kautta, mutta silti ei ole tarkkaa tietoa laitteen julkaisuajasta. Tällä kertaa mielenkiintoinen tieto tulee Venäjältä. AKKet.com -verkkosivusto on kertonut sisäpiirilähteeseen pohjautuen, että Nokia 9 tullaan julkaisemaan vielä tänä vuonna.

Sisäpiirilähteen mukaan HMD Global on aikeissa julkaista Nokia 9 -puhelimen varusteltuna Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmällä ennen vuoden loppua. Uutuuspuhelimen julkaisua odotetaan nyt joulukuun puolessa välissä, jos on uskomista sisäpiirilähteen kertomaan tietoon. Nokia 9 -puhelimen myynnin odotetaan lisäksi alkavan pian julkaisun jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yleisesti on odotettu Nokia 9 -puhelinta vielä tänä vuonna, mutta loogisin julkaisuaika olisi MWC 2018 -messuilla helmikuun ja maaliskuun vaihteessa. Nokia 9 olisi huhujen mukaan jo varusteltu alkuvuonna vanhentuneella järjestelmäpiirillä, eikä se kilpailisi kunnolla muiden valmistajien tulevien huippupuhelimien kanssa. Nokia 9:n on odotettu perustuvan Snapdragon 835 -piiriin, kun taas alkuvuonna monet valmistajat tulevat todennäköisesti julkaisemaan puhelimensa Snapdragon 845 -piirillä.

Nokia 9 -puhelimeen on huhuissa odotettu hieman sivuilta kaareutuvaa lasista takakuorta sekä näyttöä, joka on selvästi kaareutuva esimerkiksi Samsungin Galaxy S8 -puhelimen tapaisesti. Puhelimeen ei odoteta perinteistä 3,5 mm kuulokeliitintä, vaan tyytyminen on vain USB-C -tyypin liittimeen. Nokia 9:n näyttö on kooltaan 5,5 tuumaa ja se on tarkkuudeltaan QHD -tasoa. Lisäksi laitteessa on sormenjälkilukija, kaksoiskamera ja ohuet näytön kehykset. Vuodettujen tietojen perusteella Nokia 9:n mitat tulevat olemaan 140,9 x 72,9 x 7,5 mm, mutta kameran kohdalta paksuutta olisi 8,9 mm. Nokia 9:n tehoista on huhuttu vastaavan Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri.

Lähde: AKKet.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android