HMDNokiaYleinen

Nokia 8.2 julkaistaan mahdollisesti joulukuussa – 5G-versiota turha odottaa tänä vuonna

Ensimmäinen Nokia-puhelin 5G-yhteyksillä julkaistaan ensi vuonna.

Suomalaisen HMD Globalin kuluva vuosi uusien Nokia-puhelimien suhteen on ollut varsin sekava ja yhtiön on keskittynyt pääasiassa vain alle 300 euron hintaisiin älypuhelimiin. Loppuvuoden aikana yhtiöltä odotetaan kuitenkin mahdollisesti vielä kalliimpaa keskihintaluokan älypuhelinta, joka kantaisi nimeä Nokia 8.2. Viime vuonna Nokia 8.1 julkaistiin joulukuussa, joten luonnollista olisi tuoda seuraava versio tarjolle myöskin joulukuussa.

Tuoreimmat tiedot Nokia 8.2 -puhelimesta tarjoaa Twitter-tili Nokia anew, joka on ollut muutamaan otteeseen oikeassa Nokia-julkaisujen suhteen. Nyt Nokia anew kertoo Nokia 8.2:n julkaisun siirtyneen marraskuulta joulukuulle, jollei puhelinta ole päätetty kokonaan peruuttaa. Kyseessä pitäisi olla 4G-yhteyksillä varusteltu versio, kun taasen Nokia 8.2 -mallista odotetaan 5G-versiota ensi vuoden MWC 2020 -messuilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia anew on kertonut Twitterissä samalla Nokia 8.2 -puhelimen saavan myöskin neloiskameran takaosaansa, mutta toistaiseksi muita tietoja ei ole tarjolla. Aikaisempien huhujen mukaan puhelimessa tultaisiin näkemään pop-up-etukamera, Snapdragon 7 -sarjan järjestelmäpiiri sekä Android 10 -käyttöjärjestelmä. HMD Globalin ei odoteta laittavan puhelimeen kuitenkaan vedenkestävyyttä, langatonta latausta tai OLED-näyttöä.

Jos tuoreimmat tiedot pitävät siis paikkansa, niin HMD Global saattaa julkaista joulukuun alussa uuden Nokia 8.2 -puhelimen, tai julkaista vain 5G-version vuoden 2020 alussa. HMD Global ei ole toistaiseksi vahvistanut julkaisevansa uusia älypuhelimia lähiaikoina.

Lähde: Nokia anew (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD