AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 8 sai beta-version Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmästä

HMD Global kertoi marraskuun lopussa, että yhtiön viime vuoden huippupuhelimen Nokia 8:n Android 9.0 Pie -päivitys myöhästyy aikaisemmin annetusta aikataulusta. Tällä viikolla HMD Globalin tuotteista vastaava johtaja Juho Sarvikas on kertonut Nokia 8:n Android 9.0 Pie -päivityksen beta-testauksen alkaneen halukkaiden kuluttajien kesken.

Nokia 8 on HMD Globalin ensimmäinen Android One -tuoteperheen ulkopuolella oleva älypuhelin, joka on saanut tuoreimman päivityksen. Päivitys on tullut tarjolle HMD Globalin Nokia-laitteille suunnatun Nokia phones beta labs -ohjelman kautta, jonka avulla kuluttajat voivat testata ja antaa palautetta tulevista ohjelmistoversioista ennen niiden virallista julkaisua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 9.0 Pie tuo mukanaan muutamia muutoksia käyttöliittymään ja kyseessä on Googlen yhdeksäs merkittävä Android-julkaisu ja kuudestoista suurempi päivitys. Yksi merkittävimmistä päivityksen ominaisuuksista kantaa nimeä Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Päivityksen mukana tulee lisäksi Adaptive Brightness -ominaisuus, joka säätää näytön kirkkautta ympäristön ja käyttötarkoituksen mukaan. Ominaisuus oppii myös käyttäjän mieltymyksiä.

Jos siis haluat testata tuoreinta päivitystä voit käydä rekisteröimässä puhelimesi mukaan Nokia beta labs -ohjelmaan ja ladata tämän jälkeen päivityksen suoraan puhelimen asetuksien kautta.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android