AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia 8:n Android 9.0 Pie -päivitys viivästyy ilmoitetusta aikataulusta

Nokia 8

HMD Global ilmoitti lokakuussa aikataulun Android 9.0 Pie -päivityksen osalta neljälle puhelimelleen. Lokakuussa päivitys tavoitti Nokia 6.1- ja Nokia 6.1 Plus -puhelimet ja marraskuussa päivityksen piti tulla Nokia 8- ja Nokia 8 Sirocco -puhelimille. Aikaisemmin tällä viikolla Android 9.0 Pie rantautui Nokia 7.1 -puhelimelle.

Valitettavasti HMD Globalin Juho Sarvikas on joutunut tänään ilmoittamaan, että päivitys viivästyy hieman Nokia 8 -puhelimen kohdalla, eikä sitä enää voida tuoda tarjolle marraskuun aikana. Lisäksi Nokia 8 Siroccon Android 9.0 Pie -päivitys on vielä mysteeri, sillä tästä Sarvikas ei ole kertonut toistaiseksi mitään. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että myöskään Nokia 8 Sirocco ei tule päivitystä marraskuun aikana saamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sarvikkaan twiitin mukaan Nokia 8:lle tarkoitetussa päivityksessä on vielä muutamia ongelmia ja näiden ratkaisemiseen tarvitaan muutama lisäpäivä. Päivitystä on siis lupa odotella joulukuun alussa.

Tuore Android 9.0 Pie on yksi Googlen merkittävimmistä päivityksistä, jonka mukana tulee paljon uudistuksia. Näkyvimmät uudistukset ovat uusittu ilmoitusvalikko sekä päivitetty asetusvalikko. Päivityksen mukana tulee lisäksi uusi eleisiin pohjautuva navigointivaihtoehto. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on myös Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Lisätietoja Android 9.0 Pie -päivityksestä voi lukea tämän linkin takaa.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Ostin Nokia 8 sirocco puhelimen. Ajattelin et kun on Nokia puhelinten kallein ja paras malli et sais päivityksen ensimmäisenä ja pitkän aikaa. Mut toisin kävi. Ei näköjään saa Android 9.0 pie koskaan. En varmaan osta enään toista Nokia puhelinta. Entinen lumia 920 ja 930 ja 950 käyttäjä. Aina tuli uusin päivitys ensimmäisenä ja pitkään. Nyt ei taida tulla ollenkaan 👎

  2. Onkos kukaan Nokia 8 puhelimen omistaja jo saannut Android 9 päivitystä?
    Minulla on yhä edelleen 8.1.0 eikä tarjoa päivitystä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android