AndroidHMDMWCNokiaYleinen

Nokia 8 Sirocco julki – langaton lataus ja kaartuva näyttö 749 eurolla

HMD Global on tänään esitellyt Barcelonassa lukuisia uusia puhelimia, joista yksi mielenkiintoisimmista on varmasti Nokia 8 Sirocco. Nokia 8 Sirocco on varusteltu elegantilla muotoilulla ja HMD Globalin mukaan kyseessä on yhtiön kaunein älypuhelin tähän mennessä. Puhelimessa on lisäksi lukuisia Nokia-puhelimelle ominaisia piirteitä, joita ovat muun muassa ZEISS-optiikka ja laadukas toteutus.

Ulkoisesti Nokia 8 Sirocco on hyvin lasinen, sillä laitteen takaosa on valmistettu 3D Corning Gorilla Glass 5 -lasista. Puhelimen kehys on valmistettu timanttikiillotetusta ruostumattomasta teräksestä, jonka kerrotaan olevan 2,5 kertaa kestävämpi kuin 6000-sarjan alumiinin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 8 Sirocco on seuraaja viime vuoden kesällä julkaistulle Nokia 8 -puhelimelle ja onkin teknisesti hyvin lähellä edeltäjäänsä. Puhelimen tehoista pitää huolen viime vuoden huippupuhelimista tuttu Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on mukavat 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa Nokia 8 Sirocco -mallissa on 128 gigatavua. Puhelimen yksi erikoisuus löytyy näytöstä. Näyttö on kooltaan 5,5 tuumaa ja sen tarkkuus on 2K-tasoa. HMD Global hyödyntää tällä kertaa pOLED-teknologiaa, jonka lisäksi Nokia 8 Siroccon näyttö on Samsungin puhelimien tapaisesti hieman kaartuva molemmilta reunoilta.

Akunkestosta on pitämässä huolen 3260 milliampeeritunnin akku, jonka luvataan takaavan 22 tunnin puheajan. Nokia 8 Sirocco tukee Quick Charge 4.0 -pikalatausta ja laitteessa on USB-C-liitin. Kyseessä on myös ensimmäinen Nokia-merkkinen Android-puhelin, jossa on tuettuna langaton lataus.

Myös Nokia 8 Siroccon kamerat on kehitetty yhdessä ZEISS:n kanssa. Puhelimen takana on kaksoiskamera, joista pääkamerana toimii laajakulmainen 12 megapikselin sensori ja toinen 13 megapikselin sensori mahdollistaa 2x optisen zoomauksen. Uudistuneen kameran lisäksi HMD Global julkaisi uusitun Pro Camera -tilan, josta löytyy laajasti manuaalisäätöjä. Pro Camera -tilassa on mahdollista esimerkiksi säätää valkotasapainoa, tarkennusta, ISO-arvoa, suljinnopeutta ja valotusta. Nokia 8 Siroccon kamerassa on jälleen edeltäjästään tuttu Dual-Sight-tila, jonka avulla on mahdollista saada yhteen otokseen kuva etu- ja takakameroilla. Kamerassa on myös kokonaan uusi ”Picture-in-Picture”-tila ja parempi integraatio Google Kuvat -palveluun. Puhelimella voi taltioida myös 4K-videokuvaa, johon tallentuu ääni Nokia spatial audio -teknologian avustuksella, eli kyseessä on Nokia OZO Audio -teknologia. Nokia 8 Siroccosta löytyy kolme mikrofonia.

HMD Global on tunnettu erityisesti puhtaasta Android-käyttöjärjestelmästä ja myös tänään julkaistuista puhelimista löytyy puhdas Android-kokemus. Nokia 8 Sirocco on ensimmäinen huipputason puhelin, joka lukeutuu Android One -perheeseen. HMD Global lupaa puhelimen pysyvän ajan tasalla ja saavan tietoturvapäivityksiä säännöllisesti. Puhelimesta ei löydy myöskään tarpeettomia käyttöliittymän muutoksia tai piilotettuja prosesseja, jotka kuluttavat akunkestoa. Koska Nokia 8 Sirocco on Android One -laite, niin puhelin sisältää rajoitetun määrän esiasennettuja sovelluksia. Puhelimessa on julkaisuhetkellä Android Oreo -käyttöjärjestelmä.

HMD Global on kertonut tuovansa Nokia 8 Siroccon myyntiin maailmanlaajuisesti huhtikuun alussa. Hintaa puhelimella on 749 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 8 Sirocco tärkeimmät tiedot:

  • Suoritin: Snapdragon 835
  • Näyttö: kaartuva 5,5 tuuman 16:9 2K pOLED-näyttö
  • Muisti: 6 Gt RAM + 128 Gt ROM
  • Kamerat: 12 + 13 MP pääkamera ja 5 MP etukamera (ZEISS)
  • Akku: 3260 mAh
  • Käyttöjärjestelmä: Android 8 Oreo (Android One)
  • Värit: Musta
  • Muuta: langaton lataus, USB-C, sormenjälkilukija, veden- ja pölynkestävä IP67
  • Hinta: 749 euroa, myyntiin huhtikuussa

Lähde: HMD Globalin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tekstissä ja teknisissä tiedoissa akun kapasiteetti ei ole sama?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android