HMDNokiaYleinen

Nokia G11 Plus sai Android 13 -päivityksen

Nokia G11 Plus

HMD Global on jälleen laajentanut Android 13 -päivityksen jakelua, sillä nyt se on saatavilla ensimmäisissä maissa Nokia G11 Plus -puhelimelle. Aikaisemmin sama päivitys on tuotu saataville Nokia G10- ja Nokia G20 -puhelimilleNokia XR20- ja Nokia G50 5G -puhelimille, Nokia X10- ja Nokia X20 -malleille sekä hiljattain myös Nokia X30 5G- ja Nokia G60 5G -puhelimille.

Päivitystä jaetaan todennäköisesti hieman porrastetusti Nokia G11 Plus -puhelimelle. Päivitys on versionumeroltaan V2.420 ja kokoa sillä on 2,4 gigatavua. Android 13 -päivityksen mukana HMD Global tarjoaa myös Googlen 1. maaliskuuta 2023 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitykset.

HMD Global käyttää puhelimissaan puhdasta Android-kokemusta, joten päivityksen mukana saadaan monet Googlen suunnittelemat ominaisuudet. HMD Global on myös päivittänyt omia sovelluksiaan, sillä mukana saadaan uusittu kamerasovellus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on lähtenyt viemään eteenpäin Android 12 -versiosta tuttua Material You -muotokieltä. Aikaisemmin käyttöliittymän värit ja korostukset pohjautuivat taustakuvan värimaailmaan. Nyt Google on mahdollistanut myös Material You -muotokielen käyttämisen kolmannen osapuolen sovelluskuvakkeissa, jonka lisäksi mediasoitin muuttaa ulkoasuaan kuunnellun musiikin perusteella.

Yksi tärkeistä ominaisuuksista on myös tiettyjen kielien määrittäminen sovelluksille. Android 13 -päivityksen jälkeen sovellukset joutuvat myös erikseen pyytämään käyttäjää sallimaan ilmoituksien lähetys. Aikaisemmin ilmoituksien lähetys oli oletusarvoisesti käytössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on vienyt myös yksityisyyttä selvästi parempaan suuntaan. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten. Google kertoo myös leikepöydän historian tyhjentyvän automaattisesti jonkin ajan kuluttua, jos käyttäjä kopioi arkaluontoisia tietoja, kuten sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai salasanoja.

Android 13 sisältää myös valtavasti optimointeja suurille näytöille sekä taittuvanäyttöisille laitteille. Esimerkiksi päivitetty tehtäväpalkki tablet-laitteilla mahdollistaa kaikkien sovelluksien näkemisen yhdellä silmäyksellä ja sen kautta voi helposti vetää ja pudottaa sovellus jaetun näytön tilaan. Tableteille Android 13 tuo mukanaan myös ominaisuuden, joka vähentää kämmenen tuottamia virhekosketuksia kynää käytettäessä. Tarkemmat tiedot Android 13 -päivityksestä löytyvät aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD