HMDNokiaYleinen

Nokia G50 5G ja Nokia XR20 saivat Android 13 -päivityksen

Nokia XR20

HMD Global on laajentanut Android 13 -päivityksen jakelua. Aikaisemmin päivitys tuotiin tarjolle Nokia X10- ja Nokia X20 -puhelimille, mutta nyt se on saatavilla myös Nokia G50 5G- ja Nokia XR20 -puhelimille.

Nokia G50 5G -puhelimelle uutuuspäivitys kantaa versionumeroa V3.200 ja kokoa päivityksellä on 2,26 gigatavua. Nokia XR20 -puhelimella päivityksen versionumero on V3.220 ja kokoa sillä on 2,16 gigatavua. Päivityksen mukana toimitetaan Googlen marraskuussa 2022 julkaisemat tietoturvakorjaukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global saattaa jakaa päivitystä hieman porrastetusti, mutta Suomessa ainakin Nokia G50 5G on saanut päivityksen yleisesti. Nokia XR20 saanee päivityksen samaan aikaan, mutta kaikille se on saatavilla varmasti lähipäivien aikana. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitykset.

HMD Global käyttää puhelimissaan puhdasta Android-kokemusta, joten päivityksen mukana saadaan monet Googlen suunnittelemat ominaisuudet. HMD Global on myös päivittänyt omia sovelluksiaan, sillä mukana saadaan uusittu kamerasovellus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G50 5G

Google on lähtenyt viemään eteenpäin Android 12 -versiosta tuttua Material You -muotokieltä. Aikaisemmin käyttöliittymän värit ja korostukset pohjautuivat taustakuvan värimaailmaan. Nyt Google on mahdollistanut myös Material You -muotokielen käyttämisen kolmannen osapuolen sovelluskuvakkeissa, jonka lisäksi mediasoitin muuttaa ulkoasuaan kuunnellun musiikin perusteella.

Yksi tärkeistä ominaisuuksista on myös tiettyjen kielien määrittäminen sovelluksille. Android 13 -päivityksen jälkeen sovellukset joutuvat myös erikseen pyytämään käyttäjää sallimaan ilmoituksien lähetys. Aikaisemmin ilmoituksien lähetys oli oletusarvoisesti käytössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on vienyt myös yksityisyyttä selvästi parempaan suuntaan. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten. Google kertoo myös leikepöydän historian tyhjentyvän automaattisesti jonkin ajan kuluttua, jos käyttäjä kopioi arkaluontoisia tietoja, kuten sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai salasanoja.

Tarkemmat tiedot Android 13 -päivityksestä löytyvät aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD