NokiaOPPOYleinen

Nokia haastoi OnePlus-puhelimista vastaavan Oppon oikeuteen useissa Euroopan ja Aasian maissa

Nokia logo

Suomalainen Nokia on haastanut OnePlus-puhelimista vastaavan kiinalaisen Oppon oikeuteen patenttirikkomuksien vuoksi. Nokia on haastanut Oppon oikeuteen ainakin Ranskassa, Saksassa, Intiassa ja Iso-Britanniassa. Nokia sai Oppon kanssa aikaiseksi patenttilisenssisopimuksen vuonna 2018, mutta nyt kyseinen sopimus on nähtävästi tullut päätökseen, eikä Oppo ole ollut yhteistyöhaluinen jatkamaan sopimusta.

”Olemme neuvotelleen patenttilisenssisopimuksen uusimisesta Oppon kanssa, mutta valitettavasti he ovat kieltäytyneet reiluista ja kohtuullisista tarjouksistamme. Oikeudenkäynnit ovat aina viimeinen keino ja olemme tarjonneet itsenäisen ja puolueettoman välimiesmenettelyn asian ratkaisemiseksi sovinnollisesti. Uskomme yhä, että tämä olisi rakentavin tie eteenpäin asiassa”, kommentoi Nokia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun sopimusta Oppon ja Nokian välillä ei ole, niin Oppon tuotteet loukkaavan useita suomalaisyrityksen patentteja. Muun muassa Saksassa Nokia on nostanut Oppoa vastaan peräti 24 eri kannetta eri alueiden tuomioistuimissa. Oppo on kuvannut Nokian tuoreimpia toimia ”järkyttäviksi” ja syytti yritystä epäoikeudenmukaisista ehdoista.

Aikaisemmin Nokia on ollut otsikoissa oikeudenkäynneistään Lenovoa ja Daimleria vastaan. Nyt Nokian voimakkaat toimet Oppoa vastaan merkitsevät nähtävästi sitä, että Nokia haluaa selvittää kiistan nopeammin. Lisäksi oikeudenkäynti Oppoa vastaan saattaa suostutella muita valmistajia uusimaan lisenssisopimuksensa Nokian kanssa.

Lähde: Foss Patents, IAM

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia