NokiaYleinen

Nokia-kannettavat tulevat myyntiin Suomessa – ranskalainen OFF Global julkisti Nokia PureBook Pro -tietokoneet

Nokia PureBook Pro

Ranskalainen OFF Global on julkistanut lisenssisopimuksen suomalaisen Nokian kanssa. Yritys on tämän myötä julkaissut kaksi Nokia-brändiä kantavaa läppäriä, ja niiden kerrotaan tulevan saataville 22 maassa. OFF Global vastaa uusien laitteiden suunnittelusta, valmistuksesta sekä markkinoinnista. Ensimmäiset laitteet ovat Nokia PureBook Pro 15,6 ja 17,3.

OFF Global suunnittelee vaiheittaista kaupallista julkaisua, joten Nokia PureBook -kannettavien valikoima tulee markkinoille ensin Länsi-Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Thaimaassa ja Kanadassa. Vuoden 2022 loppuun mennessä myyntimaita odotetaan olevan yhteensä 22.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia PureBook Pro on valikoiman ensimmäinen kannettava tietokone, ja se julkistettiin juuri ennen Mobile World Congress -tapahtumaa. Kaupallinen julkaisu seuraa tulevien kuukausien aikana. OFF Global aikoo investoida markkinointikampanjaan, joka tukee tuotejulkaisua ja alkaa huhtikuun aikana Nokian kannettavien tietokoneiden myynnin alkamisen yhteydessä.

Nokia PureBook Pro

OFF Global kertoo tekevän tiivistä yhteistyötä Lontoossa, San Franciscossa ja Suomessa sijaitsevien Nokia-tiimien kanssa, jotta yritys varmistaa, että Nokia-tuotemerkityt tuotteet täyttävät odotetut laatu- ja suorituskykytasot.

“Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saimme tämän kansainvälisen lisenssin Nokian kaltaiselta tunnetulta tuotemerkiltä. OFF Globalilla on paljon kokemusta kuluttajille tarkoitettujen teknologiatuotteiden muotoilusta ja kehityksestä, ja aiomme hyödyntää sitä uusien Nokia-tuotemerkin kannettavien tietokoneiden toteuttamisessa.

Julkistammekin tänään ylpeinä uuden lippulaivamme: Nokia PureBook Pro -tietokoneen. Sen kaupallinen julkaisu tapahtuu seuraavien kuukausien aikana, ja uskomme, että myös muut tuotteemme tekevät vaikutuksen käyttäjiin. Tavoitteemme on saavuttaa merkittävän toimijan asema julkaisualueillamme vuoden 2022 aikana aloitustason ja keskitason markkinasegmenteillä”, kertoo David Garcia, OFF Globalin toimitusjohtaja.

Nokia PureBook Pro

Nokia PureBook Pro -tietokoneessa on 12. sukupolven Intel Core i3 -suoritin. Sen teho riittää valmistajan mukaan ”lähes mihin tahansa”. Nokia PureBook Pro sopii luovuuden valloilleen päästämiseen niin nuorten opiskelijoiden, kiireisten ammattilaisten kuin kotona työskentelevienkin tapauksessa. Suorittimen tukena on 8 gigatavua DDR4 RAM -muistia sekä 512 gigatavun SSD-kiintolevy

15,6-tuumaisessa Nokia PureBook Pro -tietokoneessa on 57 wattitunnin akku, jonka voi ladata nopeasti USB-C-portin kautta. Lataus 60 prosenttiin kestää valmistajan mukaan 30 minuuttia. Tietokoneissa on uusin Microsoft Windows 11 -käyttöjärjestelmä. Säännölliset Windows-päivitykset pitävät turvallisena. 15,6 tuumaisen version rinnalla on julkaistu myös suuri 17,3 tuumainen versio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia PureBook Pro

Kannettava PureBook Pro -tietokone yhdistää valmistajansa mukaan suuren ja helppokäyttöisen työalueen ohueen, tyylikkääseen muotoiluun, joka saa inspiraationsa Nokian tuotemerkin pohjoismaisesta historiasta.

Näytössä on kulmikkaat reunat, jotka yhdistyvät näppäimistön pyöristettyihin osiin: tämä tietokone on sekä tyylikäs että käytännöllinen. Nokia PureBook Pro -tietokoneen pinta on alumiinia. 15,6-tuumaisen Nokia PureBook Pro -tietokoneen paksuus on 19,05 millimetriä ja paino 1,7 kiloa. 17,3-tuumaisen version paksuus on 19,6 millimetriä ja paino 2,5 kiloa.

Nokia PureBook Pro -tietokoneissa on myös kattavat liitäntämahdollisuudet, kuten kaksi USB-C-lataus- ja synkronointiporttia, USB 3.2 -portti, microSD-kortinlukija sekä kuuloke- ja Bluetooth 5.0 -liitännät. Lisäksi tuettuna on WiFi 5.

Nokia PureBook Pro -kannettavien kerrotaan tulevan myyntiin vuoden 2022 toisella neljänneksellä valituilla jälleenmyyjillä. 15,6 tuuman versio maksaa 699 euroa ja 17,3 tuuman versio maksaa vastaavasti 799 euroa. Ensimmäisenä tietokoneet tulevat myyntiin alapuolella listatuissa maissa, joihin kuuluu myös Suomi.

Ranska, Belgia, Suomi, Tanska, Ruotsi, Luxemburg, Alankomaat, Itävalta, Saksa, Irlanti, Italia, Puola, Portugali, Espanja, Norja, Islanti, Yhdistynyt kuningaskunta, Sveitsi, Marokko, Tunisia, Kanada ja Thaimaa

Lähde: OFF Globalin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. miksi ei oo e-sim paikkaa…

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia