OPPOYleinen

Oppo Find X5 Pro, Find X5 ja Find X5 Lite julkaistiin – lippulaivoissa Hasselblad-kamerat ja tuntuva hintalappu

Oppo Find X5 Pro

OnePlussan emobrändi Oppo on tänään julkaissut uudet Find X5 -malliston älypuhelimensa. Yhteensä puhelimia esiteltiin kolme, jotka ovat huippuluokan Find X5 Pro sekä Find X5, mutta samalla julkaistiin myös keskihintainen Find X5 Lite. Puhelimet on esitelty globaalisti, mutta niitä ei todennäköisesti nähdä Suomessa myynnissä ainakaan virallisesti.

Oppo Find X5 Pro on nimensäkin perusteella uutuuspuhelimista paras, joka näkyy myös ominaisuuksissa. Oppo on panostanut tällä kertaa erittäin vahvasti kameroihin, sillä mukana on yhtiön oma kuvasignaaliprosessori sekä kameroissa on tehty yhteistyötä Hasselbladin kanssa. Aikaisemmin Hasselblad-kamerat ovat löytyneet jo OnePlussan puhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa on kolmoiskamera, joka koostuu 50 megapikselin pääkamerasta, 50 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 13 megapikselin telekamerasta. 6 nm MariSilicon X -piirin kerrotaan tarjoavan paljon parannuksia kuvanlaatuun. Sen luvataan muun muassa parantavan hämäräkuvausta huomattavasti ja mahdollistaa myös 4K-yövideokuvauksen. Kamera tukee myös Hasselblad-kameratiloja, kuten realistisempaa väritaltiointia. Puhelimen etuosan kamera perustuu 32 megapikselin sensoriin.

Oppo Find X5 Prossa on 6,7 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 120 hertsin dynaaminen virkistystaajuus. Näytön tarkkuus yltää QHD+ -tasolle ja siinä on 10-bittiset värit. Näytön kirkkaus yltää peräti 1300 nitin tasolle ja näytössä on myös 1000 hertsin kosketusherkkyys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Akunkesto on suuren 5000 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata 80 watin SuperVOOC-pikalatauksella. Tuettuna on myös 50 watin tehoinen langaton AirVOOC-pikalataus.

Käyttöjärjestelmänä toimii Android 12, jonka päällä hyrrää ColorOS 12.1 -käyttöliittymä. Puhelimessa on lisäksi stereokaiuttimet, USB-C-liitin sekä IP68-luokituksen mukainen vedenkestävyys.

Euroopassa Oppo Find X tulee saataville 14. maaliskuuta ja hintaa sillä on 12 + 256 gigatavun versiossa 1299 euroa. Tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat valkoinen ja musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen uutuuksista on Oppo Find X5, joka on hieman karsitumpi kuin pro-versio. Puhelimessa on pienempi 6,55 tuuman OLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus ja 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa Qualcommin viime vuoden Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri. Lisäksi RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 256 gigatavua.

Kamerat ovat lähes samanlaiset kuin isovelimallissa. Oppo Find X5 -mallissa on 50 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 13 megapikselin telekamera. Etuosassa on 32 megapikselin selfiekamera.

Oppo Find X5

Akku on hieman pienempi, sillä se on nyt 4800 milliampeeritunnin kokoinen. Tuettuna on sama 80 watin pikalataus sekä hieman hitaampi 30 watin langaton lataus. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat Android 12 -käyttöjärjestelmä, stereokaiuttimet sekä 5G-yhteydet. Oppo Find X5 ei ole valitettavasti vedenkestävä.

Oppon mukaan Find X5 tulee saataville Euroopassa 14. maaliskuuta ja hintaa sillä on 999 euroa. Tarjolla on väriversiot musta ja valkoinen.

Oppo Find X5 Lite

Oppo esitteli myös edullisemman Oppo Find X5 Lite -puhelimen, joka on todellisuudessa lähes sama laite kuin OnePlus Nord CE 2. Puhelimessa on 6,43 tuuman AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella sekä Full HD+ -tarkkuudella.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 900 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Akku on kooltaan 4500 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 65 watin langallisella latauksella.

Kameroita laitteen takaosassa on kolme, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 32 megapikselin kamerasensori selfiekuvaamista varten. Oppo Find X5 Lite tarjoilee myös Android 12 -käyttöjärjestelmän ColorOS 12.1 -käyttöliittymällä.

Euroopassa Oppo Find X5 Liten hinnaksi on ilmoitettu 480 euroa.

Lähde: Oppo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO