HMDNokiaYleinen

Nokia-puhelinpomo vihjasi: Tulevassa Nokia-puhelimessa on korkeampi näytön virkistystaajuus

Nokia 7.2

HMD Globalin Nokia-älypuhelimista vastaava johtaja Juho Sarvikas on vihjannut, että tulevassa Nokia-puhelimessa on aikaisempaa korkeampi näytön virkistystaajuus. Aikaisemmin tällä viikolla Qualcomm julkaisi uuden Snapdragon 690 -järjestelmäpiirin ja HMD Global vahvisti samaan aikaan, että tulevassa Nokia-puhelimessa olisi kyseinen järjestelmäpiiri, mikä tukee 5G-yhteyksiä.

Twitterissä Sarvikas on nyt vastannut seuraajalleen vihjailevasti sekä todennäköisesti vahvistanut yhden tulevan puhelimen ominaisuuksista. Twitterissä Sarvikkaalle on ehdotettu tulevaan puhelimeen 90 tai 120 hertsin virkistystaajuutta näyttöön, johon Sarvikas on yllättäen vastannut myöntävästi emojilla. Tämä tarkoittanee siis, että huhutussa Nokia 7.3 -puhelimessa olisi vähintäänkin 90 hertsin näyttöpaneeli tai jopa 120 hertsin näyttöpaneeli. Näyttöjen korkeammat virkistystaajuudet eivät ole tänä päivänä enää kovin uusi juttu, sillä sellainen on nähty jo monissa puhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalin älypuhelimissa on nähty tähän päivään mennessä vain 60 hertsin virkistystaajuuksia, joten harppaus näyttötekniikoissa olisi huomattava yhtiön historiassa. Tällä hetkellä on siis varmaa, että vielä tänä vuonna julkaistavassa Nokia-puhelimessa on Snapdragon 690 -järjestelmäpiiri sekä sulavampi näyttökokemus. Sarvikas on paljastanut puhelimen saavan myös ZEISS-brändätyt kamerat.


Lähde: Twitter (Juho Sarvikas)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

7 Kommenttia

 1. Parempi olisi 90 hertain virkistys taajuus. Ei niin hyvä kuin 120 hertaiä mut 90 hertsiä kuluttajia vähemmän virtaa.

  1. Tai jos on 120 hertsiä niin mahdollisuus käyttää myös 90 hertsin tilaa

 2. No jopa 7.3 5G -luurihuhu-markkinoinnin taas liikkeelle laskivat HMD Globalissa ja vetivät sillä samalla mattoa alta vielä myyntiin odotetulta, kauan sitten keväällä julkistetulta 8.3 5G -luurilta, jossa on ”vain” 60 hertsin virkistystaajuus näytössä. Kuka ostaa heikompaa, jos parempi on tulossa (ainakin huhutusti) sitten vähän päästä.

 3. Mihin ihmisillä on kiire? 5G-verkko on vaarallinen terveydelle. Kaikissa maissa sitä ei oteta käyttöön ennen kuin se terveyshaitat on tutkittu perin juurin. 👹

  1. Niinpä. Tosin niistä väitetyistä 5G:n terveyshaitoistakaan ei ole tähän mennessä mitään näyttöä.
   Mutta toki 5G ei ole monillekaan tarpeellinen etenkään nyt vielä, mutta yleistymässä ja jos puhelimen hankkii nyt, saattaa monia kiinnostaa siinä 5G-valmius lähivuosia varten.
   Suomessahan Oulussa kehittelevät jo myös 6G:tä …

 4. Itelläpä on tämä Nokia 6.3, käytössä. Enkä ole vieläkään pettynyt, tähän luuriin.

  1. Nokia 6.3 ei ole olemassakaan, mutta jos tarkoitat Nokia 6.2, niin se oli kyllä testaajilleen ja ostajilleen aikamoinen pettymys

   https://suomimobiili.fi/testissa-nokia-6-2/

   Nokia 5.3 on ollut hinta/laatusuhteeltaan parempi, mutta sehän on alemman tasoinen puhelin, vain HD-tason näytölläänkin.

   https://suomimobiili.fi/mielenkiintoinen-nokia-5-3-julki-alle-200-euron-hintaan-paljon-tarjoava-nokia-puhelin/

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD