MotorolaYleinen

Lisätietoja Motorolan tulevasta edullisesta Edge Lite -5G-puhelimesta

Motorola Edge+ ja Motorola Edge

Uutisoimme jo aikaisemmin tällä viikolla, että Motorola olisi suunnittelemassa uutta vieläkin edullisempaan 5G-älypuhelinta, joka kantaisi nimeä Motorola Edge Lite. Keväällä Motorola esitteli Edge- ja Edge+ -puhelimet, joiden hinnat asettuivat 599 ja 1099 euroon. Nyt tulevan Edge Liten hinnoittelun odotetaan asettuvan 399 euroon.

Vielä aikaisemmin puhelimesta ei tiedetty kovinkaan paljoa, mutta nyt XDA Developers -sivusto on saanut käsiinsä lisätietoja toistaiseksi julkaisemattomasta puhelimesta. Motorola Edge Liten odotetaan saavan Snapdragon 765G -järjestelmäpiirin, joka on keskihintaluokan älypuhelimille suunnattu järjestelmäpiiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. Puhelimeen odotetaan 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia sekä 64 tai 128 gigatavua UFS 2.1 -tallennustilaa.

Motorola Edge Lite -puhelimeen on lupa odottaa 4800 milliampeeritunnin akkua sekä 20 watin pikalatausta, mutta laite toimitetaan todennäköisesti 18 watin TurboPower-pikalaturilla. Puhelin tukee myös NFC-yhteyttä sekä kahta SIM-korttia. Vuodon mukaan puhelimessa on myös näytönalainen optinen sormenjälkilukija sekä Android 10 -käyttöjärjestelmän oletuksena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka tekniset ominaisuudet ovat Motorola Edge Liten ja Edge-puhelimen välillä hyvin samanlaiset, niin XDA Developers -sivusto ei usko Lite-version saavan 90 asteisesti kaartuvaa näyttöpaneelia. Näytön odotetaan kuitenkin olevan kooltaan 6,7 tuumaa ja sen tarkkuuden yltävän 2520 x 1080 pikseliin. Näytössä on myös todennäköisesti 90 hertsin virkistystaajuus. Motorola on tietojen mukaan tehnyt näyttöön reiän, jossa on 8 megapikselin ja 2 megapikselin kaksoisetukamera. Motorola Edge Liten takaosaan on luvassa neloiskamera, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 8 megapikselin telekamerasta sekä 5 megapikselin neljännestä kamerasta.

Motorolan odotetaan tuovan puhelimen myyntiin Yhdysvaltojen lisäksi myös Euroopassa. Motorola Edge Liten odotetut väriversiot ovat Prussian, Surfing Blue, Azury ja Soft White. Jos puhelimen hinnoittelu asettuu 400 euron hintapisteeseen, niin silloin kyseessä olisi yksi edullisimmista 5G-älypuhelimista Euroopan markkinoilla. Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin Motorola julkaisee nyt huhuissa olleen puhelimen.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Ei mitään reikä näyttöjä, pisaralovi se pitää olla.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola