HMDNokiaYleinen

Nokia Quicksilver -koodinimisestä älypuhelimesta paljastui ensimmäiset tiedot – perustunee Snapdragon 480 -järjestelmäpiiriin

HMD Globalin tulevasta edullisemman hintapisteen 5G-älypuhelimesta on paljastunut ensimmäisiä tietoja Geekbench-suorituskykytestin tietokannasta. Puhelimen koodinimeksi on paljastunut ”Nokia Quicksilver”, mutta muuten kovin paljoa tietoja ei tietokannasta paljastu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Geekbenchin tietojen mukaan tulevassa puhelimessa olisi Qualcommin kehittämä järjestelmäpiiri, ja kaikki tiedot viittaavat uuteen Snapdragon 480 -järjestelmäpiiriin, jossa on integroitu 5G-modeemi. Toki Geekbenchin tiedot saattavat viitata myös Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin. Nokia Quicksilver on saanut testissä yhden ytimen pisteiksi 466 ja monen ytimen pisteiksi 1487, joten tulokset ovat alhaisemman kuin, mitä yleisesti Snapdragon 690 -järjestelmäpiiriin perustuvilta puhelimilta on nähty.

HMD Global on myös aikaisemmin itse vahvistanut julkaisevansa puhelimen Snapdragon 480 -järjestelmäpiirillä. Snapdragon 480 -järjestelmäpiirin ohella tulevassa Nokia-puhelimessa on Geekbenchin mukaan 6 gigatavua RAM-muistia sekä tuorein Android 11 -käyttöjärjestelmä. Muita tietoja ei tietokannasta paljastu. Huhujen mukaan kyseessä saattaisi olla Nokia 6.4 -puhelin, mutta toki kyseessä saattaa olla myös johonkin muuhun mallistoon kuuluva laite.

HMD Globalilta on odotettavissa lähiaikoina myös muita uusia Nokia-puhelimia, joista yksi on vuodoissa monesti nähty Nokia 1.4. Uusi 5G-yhteyksillä varusteltu Nokia-puhelin tultaneen näkemään markkinoilla vuoden 2021 alkupuoliskolla.

Lähde: 91mobiles.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD