HMDNokiaYleinen

Valtava pettymys, Nokia X100 ei ollutkaan huippupuhelin! HMD Global julkisti Yhdysvaltojen markkinoille oman version Nokia X10 -puhelimesta

HMD Global on tänään esitellyt Yhdysvaltojen markkinoille uuden Nokia X100 -puhelimen, joka on ennakko-odotuksista poiketen edullinen 5G-puhelin. Kyseessä ei ole uusi Nokia-lippulaiva, vaan teknisesti se on lähes samanlainen kuin Nokia X10, mutta tarjoaa muutamia muutoksia.

Nokia X100 -puhelimen näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja sen yläreunassa on etukameraa varten tehty keskitetty reikä. Näyttö perustuu IPS LCD -tekniikkaan ja siinä on Full HD+ -tarkkuus, joka tarkoittaa 2400 x 1080 pikseliä. Näytössä on lisäksi 20:9-kuvasuhde ja 450 nitin kirkkaus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin alkuvuodesta esittelemä Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri, joka on edullisin Snapdragon-piiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. Puhelimessa on tuki 5G-verkoille sub-6-GHz-taajuuksilla, mutta mmWave-tukea ei ole. Nokia X100 tarjoaa 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, mutta myös microSD-muistikortti on tuettuna aina yhteen teratavuun asti.

Puhelimen takaosan neloiskamera koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 5 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Kamerat ovat myös ZEISS-sertifioituja. HMD Global on laittanut Nokia X100 -puhelimen etuosaan 16 megapikselin tasoisen selfiekameran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkeston kerrotaan olevan kookkaan 4470 milliampeeritunnin akun varassa ja lataus tapahtuu USB-C-liittimen kautta 18 watin pikalatauksella. Puhelimessa on myös virtapainikkeeseen integroitu sormenjälkilukija, erillinen Google Assistant -painike sekä kuulokeliitin. Käyttöjärjestelmänä on lähes puhdas Android 11 -käyttöjärjestelmä.

Yhdysvalloissa Nokia X100 on julkaistu yhdessä väriversiossa, joka on sininen Midnight Blue. Hintaa laitteella on 252 Yhdysvaltain dollaria, eli noin 217 euroa. Puhelin on saatavilla 19. marraskuuta T-Mobilen valikoimista.

Lähde: Nokia X100 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Jep se siitä sitten, no more Nokia.
    Kiitos tyhjästä HMD.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD