HuaweiNokiaYleinen

Nokialta jymy-yllätys: Ei myykään osuuttaan Huawein kanssa perustetusta TD Tech -yhteisyrityksestä

Nokian logo

Huaweilla ja Nokialla on ollut Kiinassa vuodesta 2005 lähtien yhteisyritys nimeltään TD Tech, joka on ollut pienien kohujen kohteena viimeisen parin vuoden aikana. Vaikka Nokialla on määräysvalta yrityksessä, niin TD Tech on tuonut Kiinassa myyntiin puhelimiaan 5G-yhteyksillä kiertäen Yhdysvaltojen rajoituksia. Keväällä Nokia kertoi luopuvansa osuudestaan yhteisyrityksessä, mutta nyt tilanteessa on nähty yllätyskäänne.

Nokia on ilmoittanut vetäytyvänsä osuutensa myynnistä. Huhtikuussa uutisoitiin, että kiinalainen New Oriental New Materials ilmoitti ostavansa 51 prosenttia TD Tech -yrityksen osakekannasta suomalaiselta Nokialta. Kaupan hinnaksi kerrottiin tuolloin 2,12 miljardia juania, joka vastaa noin 283 miljoonaa euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportit kertovat Nokian vetäytyneen yksipuolisesti osuutensa myynnistä. New East New Materials on kertonut tarvittaessa ryhtyvänsä oikeustoimiin suojellakseen laillisia oikeuksiaan ja etujaan sekä osakkeenomistajiensa etuja yrityskaupan kaatumisen takia.

Nokia ja Huawei eivät ole kommentoineet asiaa vielä millään tavalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei oli kuitenkin kauppaa vastaan jo keväällä. Huhtikuussa julkaistussa lausunnossa Huawei kertoi TD Techin toiminnan perustuneen Nokian kanssa osapuolten väliseen strategiseen yhteistyöhön, osapuolten tekniseen vahvuuteen sekä globaaliin myynti- ja palvelukykyyn. Huawei kertoi olevansa samaa mieltä Nokian osakemyynnin kanssa, mutta kiinalaisjätin mukaan ostajalla tulee olla samat strategiset valmiudet jatkaa olemassa olevaa yhteistyötä.

Huawei kertoi lausunnossaan, että yhtiöllä ei ole kuitenkaan halukkuutta tai mahdollisuutta operoida TD Techia yhdessä New Oriental New Materialsin kanssa. Todennäköisesti Huaweilla on siis jotain tekemistä myös sen kanssa, että Nokia vetäytyi kaupasta.

Lähde: Yicaiglobal.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Pääseekö nyt Nokia USAn ”mustalle listalle”….?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei