MicrosoftNokiaYleinen

Nokian julkaisematon Windows-tabletti päätyi myyntiin reilulla 200 eurolla

Nokia Mercury / Kuva: Evan Blass

Ennen Nokian puhelinyksikön myymistä Microsoftille tiedetään Nokian kehitelleen monia laitteita joista osa oli tabletteja. Vuonna 2013 ainoaksi Nokian Windows-tabletiksi jäänyt Lumia 2520 ei koskaan saanut seuraajaa, mutta näin jälkikäteen on käynyt ilmi, että sellainen piti tulla.

Jo vuonna 2015 Evan Blass nosti Nokian hautausmaalta ylös Mercury -koodinimellä kulkeneen tabletin, josta ei sittemmin olla kuultu yhtään mitään. Blassin julkaiseman kuvan mukaan tablettia kehitettiin vielä Microsoftin alaisuudessa. Kiinassa on ilmestynyt juuri kyseinen tabletti myyntiin Taobao -verkkokauppaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on siis varsin harvinainen prototyyppi, jossa on 8 tuuman Full HD -näyttö ja Intel Atom -prosessori. Kuvien perusteella tabletissa olisi Lumia 2520:n tapaan Windows RT -käyttöjärjestelmä.  Prototyypissä on Windows 8.1 Pro -käyttöjärjestelmä, 2 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Valitettavasti tabletista ei tiedetä vieläkään yhtään enempää. Nokia Mercuryn prototyypin hinnaksi on asetettu 1599 juania, joka on noin 220 euroa.

Päivitetty 15.2./20.40: Lisätty tarkemmat tiedot (Windows 8.1 Pro, 2 Gt RAM ja 32 Gt tallennustilaa).

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Intel Atom + Windows RT… ?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft