NothingYleinen

Nothing Ear (1) -kuulokkeiden hinta nousee reilusti 26. lokakuuta – taustalla kustannusten kasvu

Nothing Ear (1)

Nothing julkisti jo viime vuoden kesällä Nothing Ear (1) -kuulokkeet, joiden hinta oli julkaisun aikaan 99 euroa. Kuulokkeet ovat olleet myynnissä elokuusta 2021 lähtien, mutta nyt reilu vuosi myöhemmin yhtiö on ilmoittanut nostavansa kuulokkeiden hintaa reilusti.

Nothingin toimitusjohtaja Carl Pei on kertonut, että Nothing Ear (1) -kuulokkeiden hinta tullaan nostamaan 26. lokakuuta 149 dollariin. Todennäköisesti hinta tulee olemaan euroissa 149 euroa. Muutosta perusteella sillä, että kustannukset ovat viime aikoina nousseet reilusti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kun aloimme kehittämään sitä, meillä oli vain 3 insinööriä. Vuotta myöhemmin meillä on 185. Tänä aikana Ear (1) on saanut 15 laiteohjelmisto- ja virityspäivitystä, ja se on täysin erilainen tuote kuin julkaisuhetkellä”, kommentoi Carl Pei asiaa Twitterissä.


Kyseiset kuulokkeet olivat Nothingin ensimmäinen tuote, joita kerrotaan olevan myydyn tähän mennessä lähes 600 000 kappaletta. Nothing tulee julkistamaan 26. lokakuuta yhtiön toiset kuulokkeet, jotka kantavat nimeä Nothing Ear (stick). Nähtävästi Nothing Ear (1) -kuulokkeet pysyvät edelleen markkinoilla, ja uutuuskuulokkeet täydentävät portfoliota.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevat Nothing Ear (stick) -kuulokkeet.

Olemme jo aikaisemmin testanneet Nothing Ear (1) -kuulokkeet SuomiMobiilissa ja kattava arvostelu niistä on luettavissa tämän linkin takaa.

Nothing Ear (1) -kuulokkeiden muotoilun ytimessä on ollut läpinäkyvyys ja eritysesti kuulokkeiden latauskotelo sekä osa kuulokkeesta on läpinäkyvät. Kuulokkeet itsessään painavat vain 4,7 grammaa ja kokoa niillä on 28, 9 x 21,5 x 23,5 millimetriä. Latauskotelon paino on 57,4 grammaa ja sen koko on 58,6 x 58,6 x 23,7 millimetriä. Nothing on tehnyt uutuuskuulokkeista lisäksi IPX4-sertifikaatin mukaisesti roiskevedenkestävät.

Yksi kuulokkeiden avainominaisuuksista on aktiivinen taustamelun vaimennus (ANC) sekä erillinen ambient-tila, joka päästää puheen kuulokkeiden läpi. Melunvaimennus on kaksi tasoinen, mutta tarvittaessa sen saa myös kokonaan pois. Nothing hyödyntää uutuuskuulokkeissa 11,6 millimetrin dynaamista elementtiä, jonka varassa äänenlaatu on. Ääni on ruotsalaisen Teenage Engineering -yrityksen virittämä. Kuulokkeet tunnistavat myös automaattisesti, jos ne ovat asetettuna korviin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing Ear (1)

Yhteys kuulokkeiden ja laitteiden välillä onnistuu Bluetooh 5.2 -yhteyden ylitse ja kuulokkeet tukevat SBC- ja AAC-tekniikoita. Kuulokkeita voidaan käyttää Android- ja iOS-laitteilla Nothingin oman sovelluksen avulla.

Nothing on kertonut Ear (1) -kuulokkeiden tarjoavan 34 tunnin mittaisen akunkeston latauskotelon avulla, jos aktiivista taustamelun vaimennusta ei käytetä. Kuulokkeissa on tuki myös pikalataukselle, sillä Nothingin mukaan ne tarjoavat 10 minuutin latauksen jälkeen taas 6 tuntia musiikin kuuntelua. Latauskotelossa on suuri 570 milliampeeritunnin akku ja sitä ladataan USB-C-liittimen kautta tai vaihtoehtoisesti langattomalla latauksella.

Lähde: Twitter (Carl Pei)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing