NothingYleinen

Nothing esitteli CMF Phone 1 -puhelimen vaihdettavalla takakannella ja lisävarustepaikalla – Hinta alle 200 euroa

Nothing on esitellyt virallisesti CMF-alabrändinsä ensimmäisen puhelimen, joka tunnetaan nimellä CMF Phone 1. Puhelimen erikoisuutena on värikäs ulkokuori, kiinnityspaikka lisävarusteille sekä helposti vaihdettava takakuori. 

Puhelin on varustettu 6,67 tuumaisella AMOLED-näytöllä, jonka resoluutio on Full HD+ -tasolla (1080 x 2400). Näytössä on tuki 120 hertsin virkistystaajuudelle ja HDR10+ -toistolle. Näyttö yltää tyypillisesti 500 nitin kirkkauteen mutta sen huippukirkkaudeksi kerrotaan 2000 nitiä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nothing on ilmoittanut CMF Phone 1 -puhelimen mitoiksi 164 x 77 x 8-9 mm ja painoa lötytyy 197 tai 202 grammaa riippuen takakannesta. 

Puhelimen tehoista huolehtii MediaTekin Dimensity 7300 -järjestelmäpiiri, joka on varustettu 8-ytimellä, joiden kellotaajuus yltää parhaimmillaan 2,5 gigahertsiin. Järjestelmäpiirin kaverina puhelimesta löytyy 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia ja 128 tai 256 gigatavua tallennustilaa. Tallennustila on laajennettavissa kahteen teratavuun asti SD-muistikortilla. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

CMF Phone 1 on varustettu 5000 milliampeeritunnin akulla, jota voidaan ladata langallisesti 33 watin teholla. Vaikka takakannen saakin irti, niin akku ei ole sen käyttäjän helposti vaihdettavissa, sillä puhelimen takakansi on kiinnitetty neljällä ruuvilla, jotka saa vaivattomasti itse irti. Irroitettava takakansi mahdollistaa takakannen vaihtamisen eri väriseen versioon, joita Nothing myy omassa verkkokaupassaan. 

Takakannesta löytyy kiinnityspiste lisävarusteille. Paikalle saa esimerkiksi seisomatuen, korttikotelon tai kantonauhan. Esimerkiksi seisomatuen hinnaksi kerrotaan 25 euroa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen kamerat on aseteltu pystykkäin pillerimäisen saarekkeen keskelle. Pääkameran tarkkuus on 50 megapikseliä, kun apuna on 2 megapikselin syvyyskamera. Pääkameralla voidaan kuvata parhaimmillaan 4K-tasoista videota 30 fps nopeudella. Selfiekameran tarkkuus yltää 16 megapikseliin.

Muiden ominaisuuksien puolesta puhelin on varustettu Bluetooth 5.3- ja 5G-yhteyksillä. Puhelimessa ei verkkosivujen mukaan ole NFC-sirua, jolloin lähimaksaminen puhelimella ei onnistu. Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle ja puhelimesta löytyy IP54-luokitus pölyä ja roiskeita vastaan. 

Käyttöjärjestelmänä on Android 14, jonka päällä on Nothingin oma Nothing OS 2.6 -käyttöliittymä. Yhtiö lupaa puhelimelle 2 vuotta Android-päivityksiä, tarkoittaen todennäköisesti, että puhelin saanee tulevaisuudessa Android 15- ja Android 16 -käyttöjärjestelmäpäivitykset. Näiden lisäksi tietoturvakorjauksia jaetaan puhelimelle 3 vuoden ajan. 

Nothing CMF Phone 1 -puhelimen hinnaksi ilmoitetaan 199 euroa ja se tulee saataville mustassa, oranssissa ja mintunvihreässä värissä. Tummansinisellä takakuorella puhelin nähtänee myynnissä vain Intian markkinoilla. Toimitukset alkavat 12. heinäkuuta. 

Lähde: Nothing 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nothing