HMDNokiaYleinen

Nyt ei hyvältä näytä! Nokia-puhelimien toimitukset romahtivat jälleen rajusti

Nokia-puhelimet eivät menneet vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kovin hyvin kaupaksi globaaleilla markkinoilla.

Tutkimusyhtiö Counterpoint julkaisi toukokuun alussa tietonsa vuoden ensimmäisen neljänneksen älypuhelimien toimituksista globaalisti. Vielä tuolloin tutkimus ei maininnut mitään suomalaisen HMD Globalin toimittamista Nokia-älypuhelimista, sillä yhtiö ei päässyt kymmenen suurimman valmistajan joukkoon. Nyt Nokiamob.net -sivusto on saanut tietoja Counterpointilta myös HMD Globalin osalta.

HMD Global on Counterpointin mukaan toimittanut tammi-maaliskuussa 2020 yhteensä 1,7 miljoonaa älypuhelinta, joka tarkoittaa noin 44 prosentin pudotusta verrattuna vuotta aikaisempaan. Älypuhelinmarkkinoilla HMD Globalin markkinaosuus on siis edelleen 1 prosentin luokkaa ja yhtiö on maailman 13. suurin älypuhelinvalmistaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalin perus- ja älypuhelimien toimitukset. / Kuva: Nokiamob.net

Myöskään peruspuhelimien osalta HMD Global ei ole pystynyt pysymään aikaisemmin nähdyssä kasvusuunnassa, vaan näidenkin osalta on koettu selvä romahdus. Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana peruspuhelimia toimitettiin 8,6 miljoonaa kappaletta, joka tarkoittaa siis 34 prosentin pudotusta vuoden takaiseen verrattuna. Lisäksi jos verrataan vuoden 2019 viimeiseen neljännekseen, jolloin peruspuhelimia toimitettiin 15 miljoonaa kappaletta, niin tiputusta on tullut yhden neljänneksen aikana 6,4 miljoonaa kappaletta. Peruspuhelimissa HMD Globalin markkinaosuus on 13 prosenttia, jonka ansiosta HMD Global on pysynyt maailman toiseksi suurimpana peruspuhelinvalmistajana.

Yhteensä HMD Global pystyi toimittamaan Nokia-puhelimia tammi-maaliskuun aikana 10,3 miljoonaa kappaletta, joka tarkoittaa jopa 39 prosentin tiputusta verrattuna vuoden takaiseen. HMD Globalin tilanne puhelimien osalta ei siis tällä hetkellä hyvältä näytä, mutta alkuvuodesta julkaistut Nokia 5.3– ja Nokia 8.3 5G -puhelimet eivät vielä ole tulleet myyntiin, joten loppuvuodesta tilanne saattaa olla hieman erilainen.

Lähde: Nokiamob.net  

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

7 Kommenttia

  1. Johtuisiko yleisestä maailman tilanteesta?

  2. Odotin Nokialta koko alkuvuoden uusia puhelimia ja vanhan 7 Plussan latausportin vian takia oli saatava uusi puhelim. Päädyin Googlen omaan Pixeliin, siitä huolimatta että olen suuri Nokia-fani. Olisin voinut tilata jonkun vanhemmankin keskiluokan tai kalliimman luokan Nokian, mutta ainoa tilattavissa oleva vaihtoehto on tällä hetkellä 7.2 joka on aivan surkea laadultaan. Kannattaisi laittaa jo uudet puhelimet edes ennakkotilauksella myyntiin…

    1. Missä mielessä 7.2 on laadultaan surkea? Millaisia ongelmia?

    2. Ostin Nokia 7+ kun tuli markkinoille. Ei minkäänlaisia ongelmia. Liittimet ja päivitykset ovat toimineet moitteettomasti.

  3. Nokia tuottaa pettymyksen kerta toisen jälkeen päivitysten kanssa, sitkeäkin fani kypsyy näihin kertakäyttö-puhelimiin.

  4. Nokia 7.2 on toiminut moitteettomasti. Oletko saanut ”maanantai version”?

  5. Ostin äsken netistä Cubot X 20 Pro puhelimen 150 €. Kolme hyvää takakameraa ja selfie kamera. Muisti 8/128 G. 6,2 ””. Vastaavia merkittömiä puhelimia saa 50€ ,jos uskaltaa ottaa riskin.Kaikilla Kinuskipuhelimilla ei pääse nettiin, kun hallitus suojelee kansalaisiaan pahalta länsimaiselta hapatukselta!

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD