AndroidHMDNokiaYleinen

Nyt se on varmaa: Uusi Nokia X5 -puhelin julkaistaan ensi viikolla

Olemme tällä viikolla kuulleet huhuja siitä, että HMD Global valmistuisi julkaisemaan uuden Nokia X5 -puhelimen 11. heinäkuuta Kiinassa. Nyt asia on varmistunut, koska yhtiö on kertonut julkaisutilaisuudesta, joka pidetään juurikin 11. heinäkuuta. Julkaisu on siis ensi viikon keskiviikkoona.

Nokia X5 on tietojen perusteella sama puhelin, kuin Nokia 5.1 Plus, jonka julkaisun odotetaan tapahtuvan maailmanlaajuisesti lähiaikoina. Puhelimesta tiedetään laajojen vuotojen ansiosta jo kaikki. Kiinassa Nokia X5 tulee todennäköisesti saataville kahdessa muistiversiossa ja 32 gigatavun version odotetaan maksavan 799 juania, eli 100 euroa. 64 gigatavun versio on taasen hieman kalliimpi ja hinnaksi odotetaan 999 juania, eli noin 130 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietojen mukaan tulevassa Nokia X5 -puhelimessa on 5,86 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 720 x 1520 pikseliä. Vuotokuvien perusteella Nokia X5 tulee samaan myös suuremman näyttöloven kuin aikaisemmin julkaistu Nokia X6 -puhelin. RAM-muistia puhelimessa on korkeintaan 6 gigatavua, jonka lisäksi tallennustilaa on 32 tai 64 gigatavua. Akun kooksi Tenaan sivuilla ilmoitetaan 3000 milliampeerituntia. Käyttöjärjestelmänä on heti julkaisun yhteydessä Android 8.1 Oreo. Kameroita puhelimeen on lupa odottaa kolme. Pääkamera on 13 megapikseliä, jonka kaverina on todennäköisesti 5 megapikselin sensori. Etukameran koko on 8 megapikseliä. Tehoista puhelimessa pitäisi huolehtia MediaTekin kehittämä järjestelmäpiiri.

Lähde: Nokia Mobile (Weibo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android