AndroidHMDNokiaYleinen

Vuoto: Nokia X5 julkaistaan 11. heinäkuuta – Lisäksi kaksi tehokkaampaa Nokia-puhelinta tulossa pian

Vuotaneessa kuvassa esiintyy Nokia X5.

LoveNokia.com -sivusto uutisoi Baidusta löytyneiden tietojen perusteella, että uusi Nokia X5 tultaisiin julkaisemaan jo ensi viikolla 11. heinäkuuta. Lisäksi Baidussa kerrotaan, että HMD Global saattaisi julkaista Snapdragon 710- ja Snapdragon 845 -järjestelmäpiireihin perustuvat puhelimet heinä-lokakuun aikana.

Nokia X5 on tietojen perusteella sama puhelin, kuin Nokia 5.1 Plus, jonka julkaisun odotetaan tapahtuvan maailmanlaajuisesti lähiaikoina. Puhelimesta tiedetään laajojen vuotojen ansiosta jo oikeastaan kaikki. Tänään on kuitenkin paljastunut todennäköinen julkaisupäivä sekä hintatiedot. Kiinassa Nokia X5 tulee todennäköisesti saataville kahdessa muistiversiossa ja 32 gigatavun version odotetaan maksavan 799 juania, eli 100 euroa. 64 gigatavun versio on taasen hieman kalliimpi ja hinnaksi odotetaan 999 juania, eli noin 130 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Baidussa on julkaistu hyvin heikkolaatuinen kuva, jossa on nähtävästi esillä Nokia X6- ja Nokia X5 -puhelimien mainoskuvat. Tenaan tietojen perusteella tulevassa Nokia X5 -puhelimessa on 5,86 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 720 x 1520 pikseliä. Vuotokuvien perusteella Nokia 5.1 Plus tulee samaan myös suuremman näyttöloven kuin aikaisemmin julkaistu Nokia X6 -puhelin. RAM-muistia puhelimessa on korkeintaan 6 gigatavua, jonka lisäksi tallennustilaa on 32 tai 64 gigatavua. Akun kooksi Tenaan sivuilla ilmoitetaan 3000 milliampeerituntia. Käyttöjärjestelmänä on heti julkaisun yhteydessä Android 8.1 Oreo. Kameroita puhelimeen on lupa odottaa kolme. Pääkamera on 13 megapikseliä, jonka kaverina on todennäköisesti 5 megapikselin sensori. Etukameran koko on 8 megapikseliä.

Toinen vuoto koskee Nokia Phoenix -mallia, jonka odotetaan olevan  HMD Globalin ensimmäinen Snapdragon 710 -puhelin. Tämän puhelimen julkaisun kerrotaan asettuvan vuoden kolmannen neljänneksen loppupuolelle. Huhujen mukaan puhelin tulisi globaalisti saataville ja laitteessa ei olisi näyttölovea. Lisäksi samassa huhussa puhutaan Snapdragon 845 -piiriin perustuvasta puhelimesta, jonka julkaisua povataan elokuun loppuun. Tämä laite voisi olla aikaisemmin vuotanut Nokia N1P, jossa on vuotojen mukaan erikoinen kamera sekä sormenjälkilukija näytön alla. Nyt vuodetut tiedot kannattaa kuitenkin ottaa varauksella, sillä Baidussa on jatkuvasta erinäisiä huhuja liikkeellä, jotka eivät ole totta.

Lähde: LoveNokia.com, Baidu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android