XiaomiYleinen

Odotettu Android 10 -päivitys tuli ladattavaksi Xiaomi Mi Note 10- ja Mi Note 10 Pro -puhelimille Euroopassa

Xiaomi Mi Note 10

Xiaomi on laittanut jakoon Android 10 -päivityksen yhtiön ensimmäisille 108 megapikselin kameroilla varustetuille Mi Note 10- ja Mi Note 10 Pro -älypuhelimille. Xiaomi esitteli laitteet Euroopassa vuoden 2019 syksyllä Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä varusteltuna ja Android 10 -versiota on saatu odottaa varsin kauan.

Uuden päivityksen versionumero on MIUI V11.1.1.0.QFDEUXM ja sen koko on noin 2,6 gigatavua. Kyseessä on siis suuri päivitys, jonka mukana tulee Android 10:n uudistukset sekä Googlen huhtikuussa 2020 julkaisemat tietoturvakorjaukset. Xiaomi tulee jakamaan päivitystä todennäköisesti hieman porrastetusti, mutta sen saatavuuden voi kuitenkin tarkistaa helposti menemällä: Asetukset > Tietoja puhelimesta > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 10 tuo mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia, mutta suuria muutoksia ei tule käyttöliittymään, koska Xiaomi hyödyntää edelleen MIUI 11 -versiota. Google on lisännyt käyttöjärjestelmään parannetun älykkään vastauksen sekä päivitetyn eleisiin pohjautuvan navigointityyliin, jota ei kuitenkaan täysin samanlaisena Xiaomin puhelimissa nähdä. Yksi Android 10:n suurimmista uudistuksista on tumma teema, joka mahdollistaa muun muassa akun pidemmän käyttöiän. Lisäksi tumma teema on käyttöliittymän ohella myöskin tuettuna monissa Googlen omissa sovelluksissa, kuten kalenterissa, Gmailissa ja Google Mapsissa.

Google on myöskin parantanut tietoturvaa ja yksityisyyden hallintaa. Android 10:ssä on uusia, älykkäämpiä säätömahdollisuuksia, joiden avulla käyttäjä voi päättää miten ja milloin laitteen tietoja jaetaan. Android 10:ssä on myöskin uusi Google Play -järjestelmäpäivitykset, jonka avulla Google voi lähettää korjauksia puhelimiin Google Playn kautta. Tarkemmin Android 10 -päivityksen uusiin ominaisuuksiin voi käydä tutustumassa laajemmasta aihetta käsittelevästä artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi