GoogleYleinen

Odotettu JioPhone Next julkaistiin – Googlen kanssa kehitetty puhelin optimoidulla Androidilla

Intialainen Jio sekä Google ovat nyt virallisesti julkaisseet edullisen JioPhone Next -älypuhelimen, josta kerrottiin ensimmäisen kerran jo kuukausia sitten. Uutuuspuhelin on kehitetty vahvassa yhteistyössä Googlen kanssa ja laite on suunnattu aluksi vain Intian markkinoille.

JioPhone Next -puhelimen erikoisuus on Googlen kanssa kehitetty ohjelmisto ja optimoitu Android-versio. Puhelimessa on Android 11 -käyttöjärjestelmään perustuva Pragati OS. Käyttöjärjestelmän Jio on optimoinut yhteistyössä Googlen kanssa toimimaan aikaisempaa paremmin lähtötason puhelimessa. Laitteeseen on esiasennettuna monia Googlen palveluita ja ohjelmisto on optimoitu Intian markkinoille. Puhelimelle on myös luvattu uusia ominaisuuksia sekä uusimmat järjestelmäpäivitykset, joihin lukeutuvat säännölliset tietoturvapäivitykset sekä OTA-päivitykset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itse puhelin ei ole kovinkaan erikoinen, vaan varsin tuttua hintaluokassaan. JioPhone Next on kehitetty 5,45 tuuman IPS LCD -näyttöpaneelin ympärille, jossa on 1440 x 720 pikselin tarkkuus, 60 hertsin virkistystaajuus ja sitä on suojaamassa Gorilla Glass 3 -lasi. Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 215 -järjestelmäpiiri, jossa on 4G-modeemi. RAM-muistia laitteessa on 2 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 32 gigatavua, mutta lisää saa tarvittaessa microSD-muistikortilla.

JioPhone Nextin takaosaan on laitettu 13 megapikselin tasoinen kamera, jonka rinnalla on LED-salamavalo. Etuosassa on yksi 8 megapikselin tasoinen kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten. Akunkesto uutuuspuhelimessa on 3500 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata microUSB-latausliittimen kautta.

Intiassa JioPhone Next tulee myyntiin edullisimmillaan 6499 rupian hintaan, joka on noin 75 euroa. Myynti alkaa 4. marraskuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: JioPhone Next -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google