HuaweiTCLYleinen

Olisitko odottanut tällaista yhteistyötä? TCL julkaisi Huawein kehittämän Thunderbird FF1 -puhelimen Kiinan markkinoille

Thunderbird FF1

Huawein oma älypuhelinliiketoiminta on vaikeuksissa, mutta se ei estä yhtiötä suunnittelemasta puhelimia ja myymästä suunnitelmia eteenpäin. Tämä on nähty Kiinassa, sillä yhtiö on myynyt suunnittelemiaan puhelimia useille brändeille, kuten Honorille, NZonelle ja U-Magille. Nyt listaan voidaan lisätä jälleen uusi yritys, joka on TCL. Kiinassa on julkaistu TCL:n omistaman FFalcon-tytärbrändin alaisuudessa uusi Thunderbird FF1 -älypuhelin.

Thunderbird FF1 on pääosin Huawein käsialaa, mutta nyt sitä myydään eri brändin nimellä ja TCL:n valmistamana Kiinassa. TCL ei ole ollut kovinkaan aktiivinen Kiinan puhelinmarkkinoilla, mutta globaalisti yhtiöllä on monia omaan TCL-brändiin perustuva älypuhelimia. Thunderbird FF1 perustuu pääosin samaan muotoiluun kuin markkinoilla jo olevat Honor X20 sekä Huawei Nova 8i.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thunderbird FF1 -puhelimen näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näyttöön on saatu Full HD+ -tarkkuus sekä korkea 120 hertsin virkistystaajuus. TCL:n mukaan näyttö-runkosuhde olisi jopa 94,7 prosenttia, joten etuosa on pääosin pelkkää näyttöä. Näytön vasempaan yläkulmaan on tehty leveä reikä etukameraa sekä ToF-anturia varten.

TCL ei ole valitettavasti vahvistanut puhelimen järjestelmäpiiriä, mutta kyseessä pitäisi olla MediaTekin kehittämä Dimensity 900 tai Qualcommin kehittämä Snapdragon 690, joten 5G-yhteydet ovat tuettuna. RAM-muistia puhelimeen on saatu 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua. Akunkesto on 4300 milliampeeritunnin varassa, jota voidaan ladata USB-C-liittimen kautta tehokkaalla 66 watin pikalatauksella. Thunderbird FF1:n akun pitäisi latautua 17 minuutissa 60 prosentin varaustasoon ja 40 minuutissa 100 prosentin varaustasoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita TCL on laittanut puhelimen takaosaan kolme, joista tärkein on 64 megapikselin tasoinen pääkamera. Lisäksi puhelimessa on kerrottu olevan 120 asteen ultralaajakulmakamera sekä 4cm etäisyydeltä kuvauksen mahdollistava makrokamera.

Kiinassa TCL on tuomassa Thunderbird FF1 -puhelimen myyntiin syyskuussa ja hintaa sillä on edullisimmillaan 2499 juania, eli noin 328 euroa. Puhelinta tuskin tullaan näkemään Kiinan ulkopuolisilla markkinoilla.

Lähde: Weibo (TCL, kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei