Yleinen

OmniVision julkisti ensimmäisen 200 megapikselin kamerasensorinsa älypuhelimille – voitaisiinko se nähdä Xiaomin tulevassa laitteessa?

OmniVision julkisti 200 megapikselin kamerasensorinsa.

OmniVision julkisti viime viikolla CES 2022 -messujen aikana yhtiön ensimmäisen 200 megapikselin tasoisen OVB0B-kamerasensorin, joka haastaa Samsungin aikaisemmin julkaiseman yhtä tarkan ISOCELL HP1 -sensorin.

200 megapikselin tasoisessa OVB0B-kamerasensorissa on 0,61 µm pikselikoko ja suuri 1/1,28” sensorikoko. Kyseessä on valmistajansa mukaan kompaktein 200 megapikselin kamerasensori, joka on tällä hetkellä saatavilla. OmniVision käyttää itse kehittämäänsä 4×4 pikseliyhdistelmää, joten kuvia pystytään ottamaan normaalisti 12,5 megapikselin tarkkuudella ja 2,44 µm pikselikoolla. Lisäksi kamerasensorin luvataan tarjoavan luokkansa parhaan 4K- ja 2K-videokuvauksen myös hämärässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OmniVision julkisti 200 megapikselin kamerasensorinsa.

OVB0B tukee 50 megapikselin videokuvausta 24 FPS -tasolla, mutta myös 8K 30 FPS -videokuvausta. Lisäksi sensoriin on saatu myös PureCel Plus-S -tekniikka sekä Quad PD -automaattitarkennus. Toistaiseksi OmniVision ei ole kuitenkaan kertonut, milloin yhtiön nyt esittelemää 200 megapikselin kamerasensoria tullaan käyttämään ensimmäisissä älypuhelimissa.

Xiaomiui.net-sivusto on nostanut ilmoille mahdollisuuden, että Xiaomi käyttäisi nyt julkaistua kamerasensoria ensimmäisten joukossa. Xiaomi oli Mi Note 10 -puhelimensa kanssa ensimmäinen maailmassa käyttämässä 108 megapikselin kamerasensoria, joten sama tarina saattaa jatkua myös 200 megapikselin kamerasensorin kanssa. Sivuston mukaan yhtiö voisi julkistaa Xiaomi Note 11 -puhelimen OmniVisionin uudella kamerasensorilla, mutta mitään todisteita ei vielä siitä ole.

Lähde: OmniVision, Xiaomiui.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen