OnePlusYleinen

Suositun OnePlus 6T -puhelimen seuraaja julkaistiin – Tällainen on OnePlus 7

Kiinasta kotoisin oleva OnePlus on julkaissut tänään globaalisti uudet OnePlus 7 -malliston älypuhelimet. Uusi OnePlus 7 on seuraaja viime vuoden lopulla julkaistulle OnePlus 6T -puhelimelle, mutta samalla julkaistiin myös kalliimpi OnePlus 7 Pro, joka on OnePlusin kallein älypuhelin ja samalla vastaus enemmän vaativien kuluttajien tarpeisiin. OnePlus 7 -perusversio on taasen hieman karsitumpi, mutta tarjoaa lippulaivapuhelimille vaadittuja ominaisuuksia.

Ulkoisesti OnePlus 7 muistuttaa vahvasti edeltäjäänsä, sillä muotoilu on lähes identtinen. Rakenne koostuu alumiinikehyksestä sekä Gorilla Glass 6 -lasipinnoista. Puhelimen näyttö on kooltaan 6,41 tuumaa ja se perustuu Optic AMOLED -tekniikkaan. Näytössä on myös Full HD+ -tarkkuus sekä 19,5:9-kuvasuhde. Näytössä on myös tuttu pisaramainen loviratkaisu sekä integroitu sormenjälkilukija. Sormenjälkilukijan luvataan olevan selvästi nopeampi kuin OnePlus 6T -puhelimessa, sillä OnePlus hyödyntää tällä kertaa 3-linssistä ja suurempaa kamerasensoria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suorituskyvystä OnePlus 7 -mallissa vastaa luonnollisesti Qualcommin tuorein ja tehokkain Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, joka on valmistettu 7 nanometrin prosessilla. Kahdeksanytimisen järjestelmäpiirin luvataan olevan 45 prosenttia nopeampi sekä 20 prosenttia virtapihimpi kuin viime vuoden Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia puhelimeen on pakattu 6 tai 8 gigatavua versiosta riippuen. OnePlus 7 -mallissa on myös älykäs RAM Boost -ominaisuus, joka oppii käyttötottumuksia ja määrittelee saatavilla olevan RAM-muistin sitä vaativille sovelluksille ennen kuin käyttäjä on edes avannut sovellusta. RAM Boost mahdollistaa siis nopeammat sovelluksien avausprosessit sekä suuremman määrän taustalla auki olevia sovelluksia ilman, että OnePlus 7 hidastuisi.

Sisäistä tallennustilaa OnePlus 7 pakkaa sisuksiinsa vähintään 128 gigatavua, mutta tarjolla on myös 256 gigatavun versio. Puhelimessa ei ole tukea muistikortille. OnePlus 7 tarjoaa myöskin kaksoiskaiuttimet, jotka takaavat paremman äänielämyksen. OnePlus on äänentoiston kanssa tehnyt vahvaa yhteistyötä Dolbyn kanssa. Pääkaiutin löytyy puhelimen alareunasta ja toisena kaiuttimena hyödynnetään puheluihin käytettävää kuuloketta.

Kameroiden osalta OnePlus jatkaa tutulla kaksoiskameralinjalla, mutta tällä kertaa varsin poikkeukselliseen tyyliin. Pääkamerana hyödynnetään suurta ja tarkkaa 48 megapikselin Sonyn kehittämää IMX586-sensoria, jossa on muun muassa f/1.7-aukkosuhde, 1/2” kennokoko, 0,8 um pikselikoko sekä vaiheentunnistava automaattitarkennus. Kamerassa on myöskin optinen sekä elektroninen kuvanvakautus. Toinen kameroista on tarkkuudeltaan ainoastaan 5 megapikseliä ja siinä on f/2.4-aukko sekä 1,12 um pikselikoko. Selvästi pienempi kamera on ainoastaan syvyysterävyyden taltiointia varten. Etukamera löytyy tällä kertaa näytössä olevasta pisaramaisesta lovesta ja sen tarkkuus on 16 megapikseliä.

Kamerassa on myös OnePlus UltraShot -toiminnallisuus, jonka luvataan parantavan kuvien laatua. UltraShot -toiminnallisuus sisältää HDR+- sekä Super Resolution -kuvaamisen. HDR+:n avulla OnePlus 7 kykenee taltioimaan yksityiskohtaisia otoksia, kun taasen Super Resolution avulla otetaan monta kuvaa ja yhdistetään ne yhdeksi, jossa on tarkemmat yksityiskohdat. OnePlus 7 on varusteltu myöskin ”yönäkymä”-kuvaustilalla, joka on OnePlusin oma yökuvaustila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkestosta vastaa 3700 milliampeeritunnin akku, jota ladataan OnePlusin oman pikalatauksen avulla. Puhelimessa on USB-C-tyypin latausliitin, mutta 3,5 mm kuulokeliitintä ei löydy. OnePlus 7 on varusteltu myös Googlen tuoreimmalla Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä sekä yhtiön omalla OxygenOS-käyttöliittymällä, johon on tehty muutamia lisäominaisuuksia. Käyttöliittymässä on muun muassa erillinen pelitila sekä mahdollisuus tallentaa näytöltä videota 2340 x 1080 pikselin tarkkuudella. Yksi tuoreimmista lisäyksistä on Zen Mode, jonka avulla käyttäjä voi keskittyä elämiseen ilman puhelinta. Kun Zen Mode aktivoidaan käyttöön, niin puhelinta ei voi käyttää 20 minuuttiin.

Suomessa OnePlus 7 on tulossa myyntiin vain yhdessä värissä, joka on Mirror Grey. Puhelin julkaistiin kuitenkin myös punaisessa värissä, mutta tämä on tulossa myyntiin vain ja ainoastaan Kiinassa sekä Intiassa. OnePlus 7 -puhelimen 6 + 128 gigatavun versio maksaa 549 euroa ja kalliimpi 8 + 256 gigatavun versio maksaa 599 euroa. Puhelimen myynti alkaa 4. kesäkuuta 2019. Suomessa OnePlus tuo myyntiin vain halvemman 6 + 128 gigatavun version.

OnePlus 7 tekniset tiedot:

 • Rakenne: Alumiinikehys ja Gorilla Glass 6 -lasipinnat
 • Näyttö: 6,41 tuuman Optic AMOLED
  • Tarkkuus: Full HD+ (2340 x 1080)
  • Kuvasuhde: 19.5:9
  • Virkistystaajuus: 60 hertsiä
  • Lovi: pisaramainen loviratkaisu
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 855 (Adreno 640)
 • RAM-muisti: 6 ja 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 3.0) / ei muistikorttipaikkaa
 • Takakamera: Kaksoiskamera + kaksois-LED-salama
  • Pääkamera (wide): 48 MP Sony IMX586 (f/1.7-aukko, 1/2″, 0,8 um, PDAF, OIS + EIS)
  • Syvyysterävyyskamera: 5 MP (f/2.4-aukko, 1,12 um)
 • Etukamera: 16 MP Sony IMX471 (f/2.0-aukko, 1,0 um pikselikoko, AF, EIS)
 • Akku: 3700 mAh / Fast Charge
 • Liittimet: USB-C
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (OxygenOS 9)
 • Muuta: Näytönalainen sormenjälkilukija, ei vedenkestävä
 • Mitat: 157,7 x 74,8 x 8,2 mm
 • Paino: 182 g
 • Värit: Mirror Grey ja Punainen (saatavilla vain Kiinassa ja Intiassa)
 • Hinta: 549 euroa

Lähde: OnePlus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus